Primarul Volosevici spune că bugetul echipei de baschet masculin a CSM Ploiești este în jur de 400.000 – 500.000 de euro. Jucătorii care au promovat echipa în Liga Națională erau plătiți cu 1.000 de lei/lună – VIDEO

1

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a declarat, luni, că bugetul echipei de baschet a CSM Ploiești, nou promovată în Liga Națională, este în jur de 400.000 – 500.000 de euro, precizând însă că nu cunoaște cu exactitate suma. Vorbim despre o echipă care a promovat, cu eforturi extraordinare, într-o perioadă în care jucătorii erau plătiți cu 1.000 de lei/lună.

Prezent la conferința organizată, la sediul Primăriei Ploiești, de Federația Română de Baschet, care a avut ca temă Programului Național de Selecție pentru baschetbaliștii „Under 14”, edilul municipiului Andrei Volosevici a susținut că echipa de baschet masculin a CSM Ploiești, nou promovată în Liga Națională, are un buget de 400.000 – 500.000 de euro.

„În jur de 400.000 – 500.000 de euro, nu știu exact suma… Nu mă ocup cu lucruri de genul ăsta. Obligația mea ca primar al municipiului și ca șef al administrației este să asigur finanțarea necesară pentru a putea face performanță așa cum ne dorim, pentru că, slavă Domnului, avem un domeniu în care excelăm și ne dorim să susținem lucrul ăsta”, a susținut Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului, precizând ulterior că „Sumele sunt acoperite sau vor fi acoperite, dacă e nevoie. Vor fi și sponsorizări și nu lăsăm acest domeniu la o parte”.

Echipa de baschet promovată în Liga Națională de jucători plătiți cu 1.000 de lei

Pentru a doua oară, echipa de baschet masculin a CSM Ploiești a reușit performanța de a promova în Liga Națională. Prima dată efortul echipei de a performa s-a blocat din cauza lipsei banilor.

Ultima promovarea a venit la capătul unui sezon în care au existat 12 victorii și doar două înfrângeri suferite, reușită obținută de jucători plătiți cu câte 1.000 de lei/ lună și de antrenori care au dat dovadă de un devotament ieșit din comun pentru acest sport. Mulți dintre ei nu se mai regăsesc în actuala formulă.

Debutul oficial în noul sezon al echipei de baschet masculin a CSM Ploiești va avea loc, peste trei săptămâni, în Cupa României, când va întâlni, la Sala Transilvania, BC CSU Sibiu, urmând ca returul să fie disputat în Sala Sporturilor Olimpia.

În Liga Națională, echipa de baschet masculin a CSM Ploiești va debuta, în octombrie, la Galați.

Cei din domeniu spun că un buget necesar pentru performanță este de 1 milion de euro – 2,5 milioane de euro. Cel puțin acestea sunt bugetele echipelor care ocupă primele patru locuri în clasament.

Din păcate, sumele vehiculate sunt cu mult prea mari pentru un buget cum este cel al Ploieștiului, din care, până acum, s-a reușit, cu greu, să aloce mai puțin de 50.000 de euro/ an.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Sa va fie rusine, platiti cu mii de Euro jucatori din afara tarii, in loc sa asigurati bugete echipelor formate din copii celor care platesc impozite si taxe. Ati desfiintat echipa de Handbal seniori, pentru iluzia ca prin baschet va veti promova pentru urmatoarele alegeri.ion

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău