Centură ocolitoare la Mizil. Parteneriat la Consiliul Județean Prahova cu localitățile Gura Vadului, Fântânele, Vadu Săpat și Mizil

1

Aleșii județeni au aprobat asocierea Consiliului Județean Prahova cu orașul Mizil și comunele Gura Vadului, Fântânele și Vadu Săpat, în vederea realizării variantei ocolitoare Mizil. Investiția propusă vizează realizarea unei centuri ocolitoare pentru preluarea fluxurilor majore care tranzitează orașul Mizil, cu scopul de fluidizare a traficului.

Realizarea variantei ocolitoare are ca principal obiectiv devierea traficului de mare tonaj din orașul Mizil, centura ocolitoare urmând să conducă la fluidizarea circulației în zonă.

Prima propunere analizată a fost realizarea unei variante ocolitoare a orașului Mizil, prin nordul localității, prin conectarea DJ 102 K cu DN1B la ieșirea dinspre Buzău.

Ulterior, potrivit raportului aferent proiectului de hotărâre, în urma analizei efectuate de reprezentanții Consiliului Județean Prahova și proiectant, s-a propus extinderea traseului din DN1B, la aproximativ 1000 m de intersecția cu DJ 102K, înainte de intrarea în Mizil.

Acesta este și motivul pentru care, în scopul realizării variantei ocolitoare a orașului Mizil, este necesară încheierea unui parteneriat nu doar cu orașul Mizil, ci și cu localitățile Gura Vadului, Vadu Săpat și Fântânele.

Citește și: Centuri ocolitoare pentru Bănești – Valea Doftanei, Azuga – Bușteni, Mizil, Păulești și Vălenii de Munte – PROIECT

Varianta ocolitoare Mizil nu este singura centură propusă de Consiliul Județean Prahova. Pentru fluidizarea traficului s-au propus centuri ocolitoare, respectiv Bănești – Valea Doftanei, Azuga – Bușteni, Păulești și Vălenii de Munte.

Citește și: Consiliul Județean a aprobat centuri ocolitoare pe Valea Prahovei, pentru fluidizarea traficului de pe DN1

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Mafia exproprierilor in actiune. In citiva ani va fi autostrada si centura va deveni muzeu. In loc sa se ocupe de ceea ce este cu adevarat necesar (urgenta numarul 1 este centura ocolitoare Valenii de Munte, oras blocat efectiv de camioane – dureaza 1/2 de ora sa traversezi prin centru maxim 2 km) se fac briz briz-uri gen Mizil, Paulesti, Banesti.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău