Consiliul Județean Prahova: Undă verde pentru construirea unui nou spital județean de urgență în Ploiești – VIDEO

0

Aleșii județeni au aprobat, marți, cu unanimitate de voturi, trecerea unor terenuri din domeniul public al municipiului Ploiești în domeniul public al județului pentru realizarea unui complex integrat de servicii de asistență medicală de urgență. Acesta este primul pas pentru demararea documentațiilor în vederea realizării proiectului.

Complexul integrat de servicii de asistență medicală de urgență ar urma să fie construit în spatele actualului Spital Județean de Urgență Ploiești.

Subiectul a trezit un amplu scandal în Consiliul Local Ploiești, având în vedere că aleșii locali, indiferent de culoarea politică, au votat transferul terenurilor, în ciuda opoziției primarului Andrei Volosevici, acesta invocând că suprafața transferată în domeniul public al județului este mult prea mare.

Citește și: Scandal în Consiliul Local Ploiești pe tema celor 15 hectare destinate pentru noul spital județean. Aleșii locali au aprobat proiectul în ciuda opoziției primarului Volosevici – VIDEO

Pentru demararea proiectului era necesar, însă, transferul suprafeței de teren din domeniul public al municipiului în domeniul public al județului.

Din start trebuie spus că există finanțare, de la bugetul de stat, pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru viitorul complex integrat de servicii de asistență medicală.

Citește și: Un nou spital județean în Prahova. Unde va fi construit

Directorul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, dr. Bogdan Nica, a prezentat primele detalii cu privire la viitorul complex integrat de servicii de asistență medicală.

În spatele Spitalului Județean de Urgență Ploiești ar urma să fie realizat un complex integrat de servicii de asistență medicală de urgență, care să reunească toate secțiile exterioare ale celei mai mari unități medicale din Prahova, dar și unități de cazare pentru aparținători, precum și pentru medici.

Totodată, se dorește realizarea unui heliport, a unui amfiteatru, dar și a unei parcări cu o capacitate mare, proiectul viitor vizând și realizarea de spații de relaxare.

VIDEO – Ședință Consiliul Județean Prahova

Foto – sursă – Facebook – Spitalul Județean de Urgență Ploiești

Video – dr. Bogdan Nica, directorul Spitalului Județean de Urgență Ploiești

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău