Scandal în Consiliul Local Ploiești pe tema celor 15 hectare destinate pentru noul spital județean. Aleșii locali au aprobat proiectul în ciuda opoziției primarului Volosevici – VIDEO

0

Proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi, inițiat numai de consilierii locali, a vizat transmiterea a 15 hectare în administrarea județului, în vederea realizării unui proiect amplu, respectiv construirea unui „complex integrat de servicii de asistență medicală de urgență”. Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi, în ciuda opoziției primarului municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, care a susținut că suprafața cedată județului este mult prea mare.

Ședința Consiliului Local Ploiești nu a fost una liniștită, principalul proiect care a trezit discuții aprinse fiind cel legat de transmiterea de către municipalitate a unei suprafețe de aproximativ 15 hectare în administrarea județului.

Despre acest proiect se vorbește de mai multă vreme în contextul în care, la începutul anului, la stabilirea bugetului de stat au fost prevăzute fondurile necesare pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui nou spital județean.

De altfel, proiectul este unul mai amplu, intenția Consiliului Județean Prahova fiind de realizare a unui complex integrat de servicii de asistență medicală de urgență”, care să includă toate secțiile exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Citește și: Un nou spital județean în Prahova. Unde va fi construit

Viitoarea construcție ar urma să fie realizată pe terenurile aflate în spatele actualului Spital Județean de Urgență Ploiești.

Totodată complexul integrat de servicii medicale de urgență ar include, pe lângă unitatea medicală, care se dorește să fie la standarde moderne, o zonă pentru locuințe pentru medici, dar și mai multe spații verzi.

Mai mult, Consiliul Județean Prahova intenționează inclusiv realizarea unui heliport.

Citește și: Heliport la Spitalul Județean de Urgență Ploiești – VIDEO

Subiectul a trezit discuții aprinse în Consiliul Local Ploiești.

Citește și: VIDEO: Primarul liberal Andrei Volosevici, în război deschis cu consilierii locali PNL: ”Stați în genunchi în fața județului” UPDATE

Invocând că suprafața cedată Consiliului Județean Prahova este mult prea mare, dar și că, momentan, nu se cunosc date despre proiectul privind construirea noului spital județean, primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a fost de altfel singurul care a susținut că o astfel de inițiativă necesită o amânare.

În ciuda opoziției primarului Andrei Volosevici, aleșii locali, cu unanimitate de voturi, au aprobat transferarea suprafeței de teren, nu înainte de a fi aprobat un amendament.

Astfel, aleșii locali au prevăzut că, în cazul în care studiul de fezabilitate nu va fi aprobat în termen de 12 luni sau dacă nu este emis ordin de începere a lucrărilor în decurs de 24 de luni, terenul să revină în patrimoniul municipiului Ploiești.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău