Consiliul Județean Prahova îi solicită primarului Ploieștiului să deblocheze o finanțare de 16 milioane de euro. Documentul și reacția lui Volosevici

0

Consiliul Județean Prahova a transmis astăzi Primăriei Ploiești o nouă adresă prin care președintele Iulian Dumitrescu îi cere edilului Andrei Volosevici să completeze o declarație necesară pentru modernizarea cu fonduri europene a sistemului de termoficare. În document se arată că ”netransmiterea declarației la descalificarea proiectului” și implicit pierderea unei finanțări de peste 16 milioane de euro din fonduri nerambursabile.

Observatoruluiph.ro publică adresa transmisă astăzi de conducerea Consiliului Județean Prahova primarului Ploieștiului, prin care președintele instituției, Iulian Dumitrescu, îi cere lui Andrei Volosevici să semneze un document esențial pentru modernizarea cu fonduri europene a sistemului de termoficare al Ploieștiului.

Este de fapt o revenire a conducerii CJ Prahova pe această temă la care conducerea Primăriei Ploiești nu a răspuns până acum, termenul limită pentru depunerea documentației fiind 17 august și despre care observatorulph.ro a scris AICI.

CJ Prahova somează Primăria Ploiești: „Netransmiterea declarației va duce la descalificarea proiectului”

În documentul pe care îl regăsiți la finalul textului, CJ Prahova îl notifică pe primarul Volosevici să semneze o declarație pentru deblocarea proiectului privind disponibilitatea terenurilor, cu menționarea faptului că pentru cele două imobile care fac obiectul unor cereri de retrocedare nu se încadrează în condițiile legale privind punerea în posesie, situația urmând să fie rezolvată în timpul implementării proiectului finanțat din fonduri europene.

Citește și Gunoiul din Ploiești vs gunoiul din Sectorul 1 : Prefectul de Prahova face ședințe secrete, cel al Capitalei a decretat starea de alertă

În adresa semnată de președintele CJ Prahova se menționează următoarele: ”Vă aducem la cunoștință că este imperios necesară pentru deblocarea proiectului depunerea declarației privind disponibilitatea terenurilor. Netransmiterea ei va duce la descalificarea proiectului”.

Primarul Volosevici: ”Nu-mi pot asuma ceva care ulterior poate avea un alt deznodământ în instanță”

Contactat de observatorulph.ro, primarul Andrei Volosevici a declarat: ”Eu nu pot semna acea declarație până când nu este rezolvată problema juridică a celor două terenuri. Una dintre cererile de retrocedare a fost deja rezolvată, iar la cea de-a doua cerere încă se lucrează. Nu-mi pot asuma ceva care ulterior poate avea un alt deznodământ în instanță. Vorbim totuși de o declarație pe propria răspundere!”

16 milioane de euro, fonduri nerambursabile pentru modernizarea sistemului de termoficare al Ploieștiului

Proiectul vizează reabilitarea a 24.235 m lungime de conductă termică primară, dar și reabilitarea și consolidarea a trei pasarele de supra-traversare a căilor ferate, obiectivele principale fiind „reducerea costurilor de producție a energiei termice, creșterea siguranței și continuității în alimentarea cu energie a consumatorilor și reducerea impactului asupra mediului”.

Valoarea totală a proiectului este de 114.753.360,79 lei (valoare cu TVA), în timp ce valoarea nerambursabilă a proiectului este de 91.273.004,74 lei, echivalentul a 16 milioane de euro.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău