RASP: Rosal va începe ridicarea deșeurilor din Ploiești. Operatorul de salubritate a depus plângere prealabilă la Primărie

0

Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești a anunțat că Rosal va ridica, din această noapte, gunoaiele din Ploiești, din acele așa zise puncte negre, inclusiv din zona ghenelor de gunoi. Colectarea a început deja și va continua în baza unui program stabilit de reprezentanții RASP cu operatorul de salubritate.

Criza gunoaielor pare să se sfârșească. Cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, care a anunțat, în timpul unei dezbateri pe tema salubrității, că din această noapte va începe colectarea deșeurilor din așa numitele puncte negre din oraș.

Anunțul a fost confirmat și de directorul RASP Ploiești, Zoia Stoicu, care a precizat operatorul Rosal va începe activitatea de ridicare a deșeurilor și că pentru această operațiune a fost suplimentat numărul de utilaje.

„Va fi ajutat de anumite firme, cu care o să aibă contracte de închiriere pentru anumite utilaje”, a declarat Zoia Stacu, directorul RASP Ploiești, precizând că activitatea masivă de colectare a deșeurilor se va derula începând cu ora 20.00.

„Se va lucra zi și noapte, începând din această seară (miercuri, 11 august) cu ora 20.00”, a precizat directorul RASP Ploiești.

Contactat telefonic, Cătălin Ioniță, director Rosal – Sucursala Ploiești, a susținut că „operațiunea de ridicare a deșeurilor a demarat deja, în cursul acestei zile (n.r. miercuri, 11 august) fiind colectate deșeurile din cartierul Mihai Bravu, iar în această noapte este programată zona Malu Roșu, urmând ca programul de colectare, încheiat împreună cu RASP Ploiești, să continue mâine în zona Vest 1, Vest 2, precum și în restul cartierelor”.

Rosal, plângere prealabilă la Primăria Ploiești

Deblocarea situației legate de ridicarea gunoaielor nu are însă nicio explicație oficială din partea Primăriei Ploiești, dar nici din partea operatorului de salubritate. Ba mai mult, ultimele decizii ale Rosal arată că doleanțele operatorului au rămas la același nivel.

„Rosal a depus, luni, la Primăria Ploiești, o notificare prealabilă pentru prejudiciul creat prin neajustarea tarifelor privind salariul minim pe economie, diferențe de tarif solicitate de Rosal începând cu 2019. Mai exact, la nivelul anului 2017 – când a fost încheiat contractul – salariul minim pe economie era de 1450 de lei, iar acum este de 2.300 de lei”, a precizat Cătălin Ioniță, directorul Rosal – Sucursala Ploiești.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău