Răspuns oficial: SGU nu poate presta activitate de salubritate pe căile publice din Ploiești

0

SGU Ploiești nu poate efectua servicii de salubritate la nivelul municipiului. Acesta a fost răspunsul dat, miercuri, de ANRSC reprezentanților Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești. Observatorulph.ro a prezentat, de altfel, în avans motivele pentru care o astfel de activitate nu poate fi prestată de SGU.

În plină criză legată de gunoaie, primarul municipiului Ploiești a anunțat că societatea Servicii Gospodărire Urbană ar  putea prelua activitatea de salubritate pentru căile publice, în contextul în care contractul cu Rosal a fost reziliat.

Citește și: Primarul Andrei Volosevici: În Ploiești, SGU ar putea să presteze activități de curățare căi publice (video)

Anunțul primarului Andrei Volosevici a fost surprinzător în contextul în care legislația în materie de deșeuri este extrem de clară.

Observatorulph.ro a prezentat de altfel care sunt motivele pentru care SGU nu poate presta o astfel de activitate.

Citește și: De ce nu poate SGU să preia activitatea de curățenie căi publice din Ploiești. Momentan nu are licență, nu are utilaje și nici angajați pentru o astfel de activitate

Subiectul a fost abordat, miercuri, și la ANRSC, iar concluzia este clară: SGU nu poate presta activitate de salubritate pe căile publice din Ploiești, fiind invocate de altfel aceleași motive prezentate și de Observatorulph.ro.

„Operatorul SGU SRL funcționează după Legea 31 și după Ordonanța 109, deci nu este serviciu în subordinea municipiului Ploiești. Nu are activitate de utilitate publică, drept urmare nu poate să-i fie încredințat direct serviciul de curățenie căi publice. Mai mult decât atât nu are la momentul acesta oameni pregătiți pentru lucrul acesta, nu are utilaje și timpul este foarte scurt”, a precizat Zoia Staicu, directorul RASP Ploiești, în baza discuțiilor purtate la ANRSC.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău