Scandal la Sinaia. Comisarul șef al Gărzii de Mediu acuză primăria că tolerează o groapă de gunoi ilegală. Reacția edilului: ”E fals, să lase scenetele!”

0

Comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, acuză Primăria Sinaia că tolerează o groapă ilegală de deșeuri  în Parcul Natural Bucegi, în apropiere de drumul care duce la Cota 1400. Primarul stațiunii, Vlad Oprea, respinge acuzațiile și îl acuză pe comisar că furnizează informații false.

Berceanu a postat pe Facebook imagini cu deșeurile din zona respectivă, iar la Digi 24 a venit cu detalii:

”Am găsit o groapă ilegală de deșeuri, într-o zonă chiar circulată, lângă o zonă turistică, între un restaurant celebru și drumul de acces către Cota 1400. Vorbim de o carieră care se găsește abandonată, care este în Parcul Natural Bucegi și care a fost folosită de primărie pentru depozitarea deșeurilor.

Mai nou, o parte din deșeurile depozitate în anii anteriori sunt folosite pentru a genera fundații în dezvoltări imobiliare, ceea ce e și mai crunt.

Am filmat niște oameni care duceau deșeuri cu nonșalanță, deșeuri din construcții de infrastructură, construcții care erau puse în practică în baza unui contract întocmit cu primăria și la dispoziția primăriei”

În replică, primarul stațiunii Sinaia, Vlad Oprea, respinge acuzațiile.

”Nu există nicio groapă ilegală în Sinaia sau o groapă care să fie aprobată de primărie în acest sens. Gunoiul se ridică de o firmă specializată, aprobată de primărie. Dacă acest domn, care înțeleg că e șeful gărzii de mediu a oprit o astfel de mașină, de ce nu a oprit-o, de ce nu i-a dat amendă să continue mai departe ancheta. Fiecare poate să spună ce dorește.

E normal să fie oprit, să îl amendeze pe șoferul respectiv și să verifice cine a depozitat acolo gunoaiele respective. În niciun caz primăria nu aprobă așa ceva. Noi încă de la autorizație de construire îi obligăm pe cei care construiesc să aibă contract cu operatorul autorizat care poate să ridice gunoiul.

Habar nu am unde este acest loc. Primăria nu a autorizat așa ceva. Poate foarte bine garda de mediu să ne sesizeze unde e problema respectivă și vom face verificări să vedem al cui este terenul cine, dacă duce dacă duce acolo gunoaie. E normal să facem aceste lucruri, domnul de la garda de mediu nici măcar nu ne-a spus. Putea foarte bine să ne sesizeze, avem inspector la mediu, putea să verifice acest lucru”.

Comisarul șef al gărzii de mediu i-a reproșat primarului că în zonă au fost depozitate și deșeuri de la lucrările de reparație ale străzilor din zonă, iar primarul l-a acuzat că își face imagine la televizor și pe internet.

Postarea comisarului șef de mediu:

<>

VIDEO Reacția primarului din Sinaia:

sursa: digi24.ro, facebook

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău