Maternitatea din Ploiești va fi desființată și transformată în secție a spitalului județean. Ce se întâmplă cu personalul

1

Ministerul Dezvoltării a întocmit un proiect de Hotărâre de Guvern prin care Spitalul de Obstetrică – Ginecologie (Maternitatea) Ploiești va fi desființat și, ulterior, reorganizat ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Tot personalul va fi preluat de spitalul județean.

Potrivit documentului, citat de actualitateaprahoveana.ro, desființarea „se realizează prin reorganizarea acestuia în structuri fără personalitate juridică, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică și funcționarea în continuare a structurilor preluate, în spațiile actuale”.

Proiectul menționează faptul că această decizia vine ca urmare a ratei de sub 60% de utilizare a paturilor, maternitatea înregistrând în 2019 un deficit financiar de 694.250 lei.

Documentul mai prevede și  „preluarea întregului personal de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar care își desfășoară activitatea în cadrul unității sanitare susmenționate, cu încadrarea în normativele de personal”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Tare ma tem ca schimbarea asta nu e in avantajul pacientilor, ci mai degraba e o smecherie a autoritatilor, ca sa impuna administratori fideli partidului. Pana acum, nicio masura nu a fost pentru cetateni, ci doar pentru gasca PNL.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău