Primele reacții ale aleșilor din Ploiești cu privire la riscul pierderii a 100 de milioane de euro – finanțare europeană. VIDEO

0

Observatorulph.ro a prezentat, marți, riscul major care poate fi generat de neimplementarea la timp a proiectelor cu finanțare europeană.  Atenționarea a fost lansată de ADR Sud Muntenia care a transmis un document în atenția primarului Andrei Volosevici, însă subiectul nu a generat o analiză în Consiliul Local Ploiești.

Observatorulph.ro a prezentat, marți, un semnal de alarmă cu privire la riscul major ca Ploieștiul să piardă 100 de milioane de euro ca urmare a neimplementării la timp a proiectelor cu finanțare europeană – „Nu asta am votat! Ploieștiul va pierde fonduri europene de 100 de milioane de euro iar subiectul este TABU în primărie” .

Documentul oficial a fost transmis de către  ADR Sud Muntenia, în atenția primarului municipiului Ploiești, Andrei Volosevici.

În documentul transmis de ADR Sud Muntenia se precizează că:

„Deoarece 18 din aceste proiecte nu au încheiate contractul de execuție lucrări, datorită perioadei de timp destul de mare necesare derulării procedurii de achiziție precum și a duratei de execuție a lucrărilor, pentru multe dintre ele există posibilitatea nefericită a neimplementării, implicit a pierderii finanțării și a returnării sumelor care v-au fost virate prin rambursări /cereri de plată”. 

În ciuda situației îngrijorătoare semnalată de ADR Sud Muntenia legată de întârzierile apărute în derularea proiectelor cu finanțare europeană, nici la Primăria Ploiești, dar nici în ședința Consiliului Local Ploiești subiectul nu a generat o dezbatere.

Citește și: Documentul prin care Primăria Ploiești este somată să ia măsuri pentru a nu pierde 100 de milioane de euro!

Citește și: Nu puteți ignora pericolul pierderii celor aproape 100 de milioane de euro! Scrisoare deschisă

Singura reacție a Primăriei Ploiești a fost să transmită un drept la replică către Observatorulph.ro.

Citește și: Am primit un drept la replică în care primarul Andrei Volosevici îl contrazice pe primarul Andrei Volosevici

Imediat după ședința Consiliului Local Ploiești, reporterul Observatorulph.ro a reușit să obțină primele reacții din partea viceprimarului municipiului Ploiești, Daniel Nicodim, și a consilierului local Cristian Ganea. Ulterior am obținut și un punct de vedere al consilierului local Alexandru Ștefan.

Consilier local Alexandru Ștefan: „Având în vedere că speța nu a fost pusă pe ordinea de zi la ședința extraordinară a Consiliului Local de ieri, grupul Prahova în Acțiune va solicita un punct de vedere al Executivului și vom face toate demersurile pentru introducerea pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local ce trebuie să aibă loc până la finalul lunii”.

Daniel Nicodim, viceprimar al municipiului Ploiești: „Zilele trecute am primit adresa pe care o invocați de la ADR Sud Muntenia, adresă în care dânșii își exprimă îngrijorarea și spun că ar fi posibil ca aceste fonduri să fie pierdute având în vedere că sunt la un grad de implementare destul mic. Toate proiectele europene, în ciuda dificultăților în care se confruntă, cum a spus și domnul primar – cele legate de creșterea prețurilor la materiale sau problemelor legate de proiectare sau de altă natură, sunt foarte atent monitorizate de Executiv, cât și de membri ai Consiliului Local și, din punctul meu de vedere, deși situația moștenită în ceea ce privește aceste proiecte nu a fost una foarte roză, sunt absolut convins că le vom duce la bun sfârșit”.

Cristian Ganea, consilier local: „Am citit articolul ziarului Dvs și am rămas înmărmurit. Oficial nu am fost înștiințat despre acest lucru. Cred că nici ceilalți colegi ai mei. Ar trebui să ne interesăm dacă este adevărat. Dacă este adevărat ar fi încă o pată urâtă pe obrazul municipiului Ploiești. Dar așa cum știu, ziarul Dvs, 99,99% are știri corecte”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău