Discuții aprinse la Consiliul Local Ploiești. Proiectul privind creșterea prețului la agentul termic a fost prorogat – VIDEO

0

Proiectul privind creșterea prețului la gigacalorie la Ploiești a fost prorogat. Subiectul a generat discuții aprinse în timpul ședinței Consiliului Local Ploiești.

Proiectul aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești a vizat creșterea prețului pentru gigacalorie la 431,47 lei/Gcal, inclusiv TVA, cu mențiunea că prețul local al energiei termice facturate populației, în sezonul de iarnă 2021 – 2022, urma să rămână la același nivel, de 186,97 lei fără TVA.

Citește și: Crește prețul la energia termică la Ploiești: 431,47 lei/Gcal. Proiectul figurează, marți, 20 iulie, pe ordinea de ședinței extraordinare a Consiliului Local

Totodată, conform proiectului, diferența între prețul de producere, transport și furnizare a agentului termic și prețul local facturate populației urma să fie suportată din bugetul local.

Discuțiile pe tema proiectului au fost aprinse, aleșii locali susținând că populația nu va putea să suporte prețul propus pentru agentul termic în momentul în care municipalitatea nu va mai putea oferi subvenții pentru încălzirea locuinței.

Viceprimarul municipiului, Magdalena Trofin, a solicitat o nouă analiză din partea operatorului care furnizează agentul termic și a propus prorogarea proiectului.

Consilierii locali au votat amânarea proiectului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău