Am primit un drept la replică în care primarul Andrei Volosevici îl contrazice pe primarul Andrei Volosevici

0

Astăzi am publicat articolul: Nu asta am votat! Ploieștiul va pierde fonduri europene de 100 de milioane de euro iar subiectul este TABU în primărie. În textul prin care atrăgeam atenția asupra faptului că ADR Sud Muntenia a somat primăria Ploiești să ia măsuri urgente pentru a nu pierde fondurile nerambursabile a fost citat chiar primarul Andrei Volosevici.

Declarația domniei sale, care poate fi citită și în articol, sună așa: ”Din păcate, am ajuns în această situație din cauza exploziei prețurilor materialelor de construcții. Deși au câștigat licitațiile, firmele refuză să semneze contractele pentru că dacă nu vor fi actualizate prețurile vor ieși în pierdere. În situația noastră se află toate primăriile. Această problemă trebuie rezolvată urgent de executiv și apoi armonizată cu legislația privind finanțările europene”.

În urmă cu câtva minute, după o ședință de consiliu local în care nimeni nu a adus în discuție subiectul, am primit de la primărie un ”Drept la replică”, prin care suntem acuzați de domnul primar Andrei Volosevici că: „Articolul publicat de dumneavoastră este unul tendențios, mai ales că nu aţi cerut un punct de vedere primăriei înainte de a-l publica, pentru a putea avea, în documentarea dumneavoastră, datele corecte”

Publicăm textul dreptului la replică atenționându-l pe domnul primar că este imperativ necesar să mențină o atitudine profesională clară, corectă și etică în relația cu cetățenii care l-au votat și care citesc aceste rânduri.

De asemenea, revenim cu apelul către întregul spectru politic local de a aborda cu seriozitate și respect față de cetățeni grava problemă reprezentantă de riscul pierderii finanțărilor nerambursabile.

Detalii aici Nu puteți ignora pericolul pierderii celor aproape 100 de milioane de euro! Scrisoare deschisă

Drept la replică

Urmare a apariției, în ediția online observatorulph.ro , a articolului „Nu asta am votat! Ploieștiul va pierde fonduri europene de 100 de milioane de euro iar subiectul este TABU în primărie” vă transmitem următorul punct de vedere al primarului Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici:

„Articolul publicat de dumneavoastră este unul tendențios, mai ales că nu aţi cerut un punct de vedere primăriei înainte de a-l publica, pentru a putea avea, în documentarea dumneavoastră, datele corecte.

De aceea, vă transmitem pe această cale, situația reală a proiectelor finanțate din fonduri nerambursabile aflate în derulare în MUNICIPIUL PLOIEŞTI.

Veți observa că, toate proiectele, care se derulează cu finanțare din fonduri europene, se află în diferite stadii de implementare. În momentul de față, nu există nici un proiect care să nu fie început.

Prin eforturile actualei administrații, nu vom pierde 100 milioane de euro!”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

 • SCOALA GIMNAZIALA GEORGE COSBUC

Contractul de lucrări de execuție s-a încheiat in data de 07.04.2021 si este in derulare.

Valoare contract: 1.246.335,47 lei fără TVA. Proiectul este in termen.

 • GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT SFANTUL MUCENIC MINA

A fost încheiat contractul de lucrări in data 28.12.2020 cu Asocierea SC ASCENT PROCONSTRUCT SRL, SC ADECONS 2007 SRL si SC VALLYS DECO SRL prin SC ASCENT PROCONSTRUCT SRL, in calitate de lider al Asocierii.

Valoare contract: 3.219.363,02  lei fără TVA.

A fost emis ordinul de începere cu data de 05.07.2021, dar la predarea amplasamentului executantul nu s-a prezentat si a solicitat majorarea prețului contractului înaintea începerii lucrărilor de execuție.

Operatorul economic a solicitat interventia instantei de judecata pentru ajustarea (majorarea) pretului  contractului. Dosarul are ca prim termen de judecata 26.08.2021.

 • COLEGIUL NATIONAL ALEXANDRU IOAN CUZA, GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.23, LICEUL TEHNOLOGIC de SERVICII SFANTUL APOSTOL ANDREI, LICEUL TEHNOLOGIC 1 MAI, EFICIENTIZARE ENERGETICĂ BLOCURI ÎN MUNICIPIUL PLOIEȘTI – LOT 3

Au fost incheiate contracte de executie lucrari in data de 13.04.2021 cu Asocierea S.C. ASCENT PROCONSTRUCT S.R.L. si S.C. VALLYS DECO S.R.L.

După semnarea contractelor de lucrări, Municipiul Ploiești constatând neîndeplinirea obligației de constituire a garanției de bună execuție, in fiecare dintre aceste contracte, a notificat executantul că neîndeplinirea acestei obligații până în data de 14.05.2021 atrage rezilierea de drept a contractului.

Întrucât Asocierea S.C. ASCENT PROCONSTRUCT S.R.L. si S.C. VALLYS DECO S.R.L. nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale în termenul de remediere notificat (14.05.2021), contractul a fost de drept reziliat începând cu data de 14.05.2021.

Asocierea S.C. ASCENT PROCONSTRUCT S.R.L.-S.C. VALLYS DECO S.R.L. a chemat in judecata Municipiul Ploiesti pentru modificarea contractelor in sensul majorarii pretului acestora. Dosarul are ca prim termen de judecata 26.08.2021.

Valori contracte lucrari:

COLEGIUL NATIONAL ALEXANDRU IOAN CUZA Valoare contract: 3.482.800,42 lei fara TVA.

GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.23 Valoare contract: 3.241.202, 70 lei fara TVA.

LICEUL TEHNOLOGIC de SERVICII SFANTUL APOSTOL ANDREI  Valoare contract: 970.739,01 lei fara TVA.

LICEUL TEHNOLOGIC 1 MAI Valoare contract: 1.489.901,51 lei fara TVA.

EFICIENTIZARE ENERGETICĂ BLOCURI ÎN MUNICIPIUL PLOIEȘTI – LOT 3 Valoare contract: 2.880.452,43 lei fara TVA.

 • EFICIENTIZARE ENERGETICĂ BLOCURI ÎN MUNICIPIUL PLOIEȘTI – LOT 1

Procedura de achizitie pentru atribuirea contractului de lucrari de executie  a fost anulata la data de 07.01.2021 conform art. 212, alin 1, lit. A, din Legea 98/2016, motivul anularii fiind: „Au fost depuse numai oferte inacceptabile si/sau neconforme”.

La data de 14.04.2021 a fost întocmită către ADR Sud Muntenia notificarea in vederea reavizării proiectului tehnic, la care s-a primit avizul in data de 04.05.2021. Urmează sa se reia in cel mai scurt timp posibil procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de lucrari de executie.

 • EFICIENTIZARE ENERGETICĂ BLOCURI ÎN MUNICIPIUL PLOIEȘTI – LOT 2

Contract de lucrari semnat, cu data de incepere lucrari 10.05.2021, lucrarile sunt in desfasurare.

Valoare contract: 7.406.034, 76 lei fara TVA.

 • EFICIENTIZARE ENERGETICĂ BLOCURI ÎN MUNICIPIUL PLOIEȘTI – LOT 4

Procedura de achizitie pentru atribuirea contractului de lucrari de executie  a fost anulata la data de 11.01.2021 conform art. 212, alin 1, lit. A, din Legea 98/2016, motivul anularii fiind: „Au fost depuse numai oferte inacceptabile si/sau neconforme”.

La data de 12.04.2021 a fost intocmita catre ADR Sud Muntenia notificarea in vederea reavizarii proiectului tehnic, la care s-a primit avizul in data de 28.04.2021. Urmeaza sa se reia in cel mai scurt timp posibil procedura de achizitie pentru atribuirea contractului de lucrari de executie.

 • EFICIENTIZARE CONSUMURI ENERGETICE IN MUNICIPIUL PLOIESTI – SISTEM ILUMINAT PUBLIC TRASEU TRAMVAI 101 BD. REPUBLICII – STR. GHEORGHE DOJA – STR. GEORGE COSBUC – STR. STEFAN GRECEANU – STR. NICOLAE BALCESCU – STR. STEFAN CEL MARE – STR. DEMOCRATIEI – GARA DE SUD

Procedura de achizitii lucrari a fost publicata in SICAP in 26.04.2021. In prezent ofertele depuse se afla in evaluare tehnica si termenul de finalizare a procedurii de achizitii este estimat octombrie 2021.

Estimam inceperea lucrarilor in luna noiembrie 2021 si finalizarea acestora pana in mai 2023. Receptia lucrarilor si finalizarea activitatilor proiectului se vor realiza pana in iulie 2023.

 • EFICIENTIZARE CONSUMURI ENERGETICE IN MUNICIPIUL PLOIESTI – SISTEM ILUMINAT PUBLIC TRASEU TRAMVAI 102 (STR. GAGENI – SOSEAUA VESTULUI – STR. LIBERTATII (GARA DE VEST)

Procedura de achizitii lucrari a fost publicata in SICAP in 26.04.2021. In prezent ofertele depuse se afla in evaluare tehnica si termenul de finalizare a procedurii de achizitii este estimat octombrie 2021.

Estimam inceperea lucrarilor in luna noiembrie 2021 si finalizarea acestora pana in mai 2023. Receptia lucrarilor si finalizarea activitatilor proiectului se vor realiza pana in iulie 2023.

CONSTRUIRE GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT PE STR. POSTEI NR. 23

Proiectare si executie lucrari de constructii: contract incheiat in data de 21.02. 2021. Valoare contract: 4.275.339,12 lei fara TVA.

Proces Verbal receptie a serviciului de proiectare – 08.06.2021. In data de 1.07. 2021 s-a transmis  Actul aditional nr. 1 la contractul de finantare,  de prelungire a perioadei de implementare a proiectului pana la data de  31.01.2023.

 

 

 • REGENERARE URBANA IN ZONA MARGINALIZATA A MUNICIPIULUI PLOIESTI, CARTIER RAFOV

Contract de finantare semnat in data de 06.05.2021, termen de finalizare 30.06.2023. Proiect in grafic. Proceduri de achizitie demarate. DTAC in lucru.

 • CRESTEREA MOBILITATII TRAFICULUI PRIN REALIZAREA TERMINALULUI MULTIMODAL NORD-VEST, INCLUZAND SI SPATII DE PARCARE PENTRU MODURI DE TRANSPORT AUTO SI BICICLETE (ZONA SPITAL JUDETEAN)

Procedura de achizitie lucrari in derulare, anunt postat in SICAP in data de 21.06.2021, termen depunere oferte 02.08.2021. Etapa: raspunsuri la clarificarile cerute de ofertanti.

 • MODERNIZARE STR. GH. GRIGORE CANTACUZINO ÎN ZONA PASAJ CFR PODUL ÎNALT PRIN LĂRGIRE LA 4 BENZI, REABILITARE STR. GH. GRIGORE CANTACUZINO, TRONSON ȘOS. VESTULUI – LIMITĂ ORAȘ, INCLUSIV TERMINAL MULTIMODAL

Documentația pentru obținerea Autorizației de Construire se află în curs de elaborare. Termen pentru demararea procedurii de achiziție execuție lucrari este 03.09.2021. Mai sunt 29 de luni pana la finalul perioadei de implementare.

 • ASIGURAREA MOBILITĂȚII TRAFICULUI PRIN PRELUNGIREA LEGĂTURII RUTIERE ȘI DE TRANSPORT PUBLIC ÎNTRE GARA DE SUD ȘI GARA DE VEST (STRADA LIBERTĂȚII), INCLUSIV LUCRĂRI DE REABILITARE A DOMENIULUI PUBLIC AL PIEȚELOR GĂRILOR – ETAPA I

Termenul limită comunicat de către AMPOR, pentru demararea procedurii de achiziție execuție lucrari este 10.08.2021. Documentația este in lucru. Durata execuției lucrărilor este de 18 luni.

 • ASIGURAREA MOBILITĂȚII TRAFICULUI PRIN PRELUNGIREA LEGĂTURII RUTIERE ȘI DE TRANSPORT PUBLIC ÎNTRE GARA DE SUD ȘI GARA DE VEST (STRADA LIBERTĂȚII), INCLUSIV LUCRĂRI DE REABILITARE A DOMENIULUI PUBLIC AL PIEȚELOR GĂRILOR – ETAPA II

Reavizare DTAC, revizuire soluție tehnica. S–a intocmit solicitare de prelungire a termenului de demarare a procedurii de achiziție publică pentru investiția de bază, cu o perioadă de maxim 90 de zile, respectiv până în data de 30.09.2021.

 • REABILITAREA, MODERNIZAREA ŞI DOTAREA LICEULUI TEHNOLOGIC 1 MAI – PLOIEŞTI

Perioada de implementare a proiectului se incheie la data de 30.06.2023. Procedura de achizitie servicii de proiectare si asistenta tehnica este in derulare (faza evaluare oferte tehnice depuse). Procedura de achizitie servicii de verificare a proiectarii a fost postata in SICAP.

 • REABILITAREA, MODERNIZAREA SI DOTAREA LICEULUI TEHNOLOGIC ”SFANTUL ANDREI” MUNICIPIUL PLOIESTI

Contractul de finantare a fost semnat in data de 04.02.2021, perioada de implementare finalizandu-se in data de 30.09.2023. Procedura de achizitie servicii de proiectare si asistenta tehnica urmeaza sa fie incarcata in SICAP.

 • REABILITARE BAZA MATERIALA TRANSPORT AUTO (DEPOU TRAMVAIE SI AUTOBAZA TROLEIBUZE SI AUTOBUZE )

Contractul de finantare s-a semnat la data de 05.05.2020. Se elaboreaza documentatia de atribuire pentru lansarea achizitiei publice de Servicii proiectare si lucrari de executie-Tramvaie Gageni. Acest proiect are 2 componente: Autobaza Cantacuzino si Tramvaie Gageni.

Termenul de implementare a proiectului este 30.04.2023.

 • REGENERARE URBANA IN ZONA MARGINALIZATA A MUNICIPIULUI PLOIESTI-CARTIER PICTOR ROSENTHAL

Contractul de finantare s-a semnat la data de 15.09.2020.

In prezent s-a intocmit Autorizatia de construire in vederea intocmirii Proiectului Tehnic de catre proiectant, avand termen pentru data de 03.08.2021, dupa care se va lansa achizitia de lucrari de executie.

Termenul de implementare a proiectului este 31.12.2022.

Proiectele se pot prelungi pana la data de 31.12.2023, fără a fi afectata eligibilitatea cheltuielilor.

ADR SUD Muntenia in calitate de Organism Intermediar, monitorizează implementarea proiectelor, in mod permanent. Periodic sunt solicitate actualizări ale stadiului implementării proiectelor, adresa la care se face referire fiind una in acest sens.

Aceste actualizări se fac in scopul stabilirii de comun acord de beneficiar si finanțator a celor mai potrivite masuri pentru finalizarea proiectelor in termenul stabilit.

DIRECȚIA COMUNICARE, RELAȚII PUBLICE

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău