De ce nu are Ploieștiul marcaje rutiere? Primăria a făcut contestație și a pierdut, iar acum reia licitația

0

Ploieștiul nu va avea prea curând marcaje rutiere. Primăria a eliminat un concurent în cadrul procedurii de achiziție referitoare la realizarea marcajelor rutiere pe raza municipiului, iar societatea prejudiciată a făcut plângere la CNSC, autoritate care i-a dat dreptate. Primăria a contestat în instanță decizia CNSC, dar a pierdut procesul. Acum, licitația se va relua de la etapa verificării admisibilității ofertelor.

Actualitatea Prahoveană a publicat astăzi articolul Primăria Ploiești a blocat achiziția contractului pentru marcaje rutiere. Municipalitatea a contestat în instanță decizia CNSC și a pierdut. Procedura se reia care explică de ce orașul nu are marcaje rutiere la aproape șapte luni de la rezilierea contractului cu SGU.

Citește și Motivul pentru care nu pot fi realizate marcaje rutiere la Ploiești

Iată, pe scurt, cum s-a ajuns aici: În aprilie, municipalitatea a lansat trei proceduri de atribuire simplificată. Una dintre acestea avea obiectul „Lucrări de execuție și întreținere marcaje rutiere în Municipiul Ploiești”. Toate cele trei proceduri au fost contestate de către una dintre firmele participante la competiție la CNSC.

Citește și VIDEO: Ploiești – orașul fără marcaje rutiere. Devine municipalitatea responsabilă în cazul unor accidente?

Asta deoarece oferta asocierii Vesta Investment & Industrie Mică Prahova a fost exclusă ca fiind inadmisibilă, motiv pentru care Vesta Investment a depus la CNSC contestația nr. 753/4 mai 2021.

Prin decizia Nr. 1070/C2/1091, CNSC admite contestația Vesta Investment în contradictoriu cu Primăria Ploiești, anulează raportul procedurii de achiziție nr. AP639/27 aprilie 2021, în partea care privește evaluarea ofertei depusă de asocierea Vesta și cea depusă de compania MIRA International, precum și actele subsecvente acestora.

CNSC obligă Municipiul Ploiești să reevalueze ofertele menționate în termen de 15 zile, cu caracter obligatoriu.

Primăria a contestat în instanță toate cele trei decizii ale CNSC, iar în data de 12 iulie 2021, municipalitatea a pierdut primul proces.

Citiți articolul integral pe actualitateaprahoveana.ro

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău