Noi discuții pe tema mărcilor de la Petrolul. Primarul Ploieștiului s-a întâlnit cu suporterii: Petrolul va fi susținut de Consiliul Local

0

Situația de la Petrolul Ploiești este oarecum incertă, după ce echipa a ratat și în acest an promovarea în Liga I. Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a avut, marți, o discuție cu suporterii Petrolului, pe tema scenariilor care pot exista în cazul în care asociația sportivă care a folosit mărcile până acum ar refuza să intre într-un parteneriat cu municipalitatea.

La finalul unui campionat în care Petrolul nu a reușit să intre în Liga I, Petrolul se regăsește într-o situație incertă, motiv pentru care autoritățile locale au avansat deja primele runde de discuții pe tema mărcilor.

Principalul finanțator al Petrolului, Veolia, s-a retras, iar mărcile revin, luna viitoare, în folosința exclusivă a municipiului Ploiești.

Acesta este și motivul pentru care municipalitatea a avansat trei posibile variante de lucru, însă, momentan, nu a fost luată o decizie.

Citește și: Ce se întâmplă cu Petrolul? Cele trei propuneri ale primarului Volosevici – Document

Refuzul asociației sportive girată de fostele glorii, cea care deține și certificatul  de identitate sportivă, de a se asocia cu municipalitatea, a deschis premisele unei noi discuții legate de mărcile Petrolul.

Inițial, suporterii Petrolului au refuzat prezența în sala de discuții a jurnaliștilor. Ulterior, după câteva minute, edilul Ploieștiului a invitat presa în sală și a comunicat că municipalitatea este deschisă în a sprijini Petrolul.

Edilul Andrei Volosevici a vorbit despre intenția de susținere a Petrolului de către Consiliul Local, precizând că, în cazul în care nu va exista o asociere cu asociația sportivă care deține certificatul de identitate sportivă, municipalitatea va scoate la licitație mărcile.

„Primăria, ca întotdeauna, este deschisă să discute orice fel de variantă în momentul în care se deschid premisele, fiind un pic jenată de modul în care s-a pus problema, vis-a-vis de acest punct de vedere. Dar, peste orgolii, peste politic sau nu, interesul unei activități extraordinar de importante din Ploiești, ceea ce înseamnă echipa asta care este susținută de mii de suflete, deschiderea noastră este să purtăm orice fel de discuție, în contextul în care această discuție se poate purta”, a susținut Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului, care a precizat că, în cazul în care nu se dorește o colaborare cu municipalitatea, Primăria va deschide procedura de achiziții pentru mărci, caietul de sarcini urmând să includă și criteriile sportive.

„Așa cum m-am obligat și mă oblig public, în fața Consiliului Local voi aduce și o propunere de susținere financiară, pe Legea 350, pe criteriile de performanță, și o discuție, legată, evident pe zona CSM, de tarifele practicate pentru această echipă”, a susținut Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploiești.

În cazul în care nu se va ajunge la niciun acord cu asociația sportivă, Primăria Ploiești va scoate la licitație toate cele șase mărci ale Petrolului, însă primarul Volosevici a ținut să reafirme că, „indiferent de orgolii, de supărări, de un mod mai puțin elegant de a pune problema, va fi susținută (n.r. echipa) într-un anumit cuantum care va fi stabilit de Consiliul Local și financiar”.

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, cu privire la mărcile Petrolului

Octav Preda, unul dintre suporterii Petrolului, a făcut o radiografie a situației actuale, vorbind deschis dificultățile apărute.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău