Acuzații dure ale primarului Volosevici după ce ADI Deșeuri i-a transmis că Rosal a făcut curat în Ploiești: ”Sunt rupți de realitate!” FOTO-Documente

2

Primarul Ploieștiului ”a luat foc” după ce ADI Deșeuri i-a transmis că Rosal a făcut curățenie în oraș după greva de săptămâna trecută. Într-un comunicat de presă, Andrei Volosevici critică în termeni duri adresa transmisă de Asociația respectivă și solicită în continuare declararea stării de alertă din cauza crizei gunoiului. FOTO-Documente la finalul textului.

Comunicatul Primăriei Ploiești

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, consideră inacceptabilă situația dezastruoasă în care se află orașul sufocat de gunoaie, iar reacția Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova” ruptă total de realitate.

„Este imposibil de acceptat răspunsul ADI transmis către RASP Ploiești, Garda de Mediu – Comisariatul Județean Prahova, APM Prahova şi DSP Prahova,  prin care  reprezentanții acestei instituții au aflat din mass media că, la Ploiești, gunoiul este neridicat de două săptămâni, ceea ce demonstrează că nu există o monitorizare în teren a operatorului de salubritate, fapt ce a condus la transformarea orașului într-o mare ghenă de gunoi”, declară primarul Andrei Volosevici.

Din păcate, monitorizarea şi gestionarea unui contract atât de important cum este cel de colectare a deșeurilor nu se poate face doar din birou. De aceea, la afirmația ca „la momentul trimiterii prezentei, facem precizarea că platformele gospodărești de pe raza municipiului Ploiești au fost colectate în integralitate” ar fi de râs, dar este, de fapt, de plâns. Monitorizarea noastră în teren, dar şi sesizările disperate ale cetăţenilor cu privire la necolectarea munților de gunoi din oraș exprimă contrariul: platformele sunt pline şi gunoiul este depozitat şi pe lângă acestea, iar pubelele de gunoi de la ploieștenii care stau la case zac şi ele neridicate de două săptămâni.

„Faţă de această adresă, făcută în derâdere faţă de ploieşteni, pot doar să declar că, atât eu cât şi cei doi viceprimari şi administratorul public vom continua demersurile stabilite prin Hotărârea de ieri a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi asteptăm, în continuare, decizia prefectului şi a CJSU”, a precizat primarul Andrei Volosevici.

Anexăm la prezentul comunicat de presă următoarele documente edificatoare: Adresa ADI 1508/05.05.2021, Adresa Spitalului Municipal Ploiești 4154/05.05.2021, Adresa RASP 10493/05.05.2021, precum și poze de la platformele de gunoi din oraș cu data si locul acestora.

Adresa ADI Deșeuri

Răspunsul RASP:

Adresa Spitalului Municipal Ploiești

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

2 COMENTARII

 1. Va aduc la cunostinta ca in cartierul Vest, zona Baraolt, de mai mult de un an de zile (inainte de pandemie chiar) desi erau amplasate cosuri de gunoi acestea au fost ridicate si lasate numai capacele fapt pentru care, ca orice cetatean normal care incearca sa nu lase resturi pe alei prin iarba, de bun simt resturile erau depozitate sub capac. Si erau stranse cat de cat. De un timp au fost colectate si capacele. Daca dorim sa avem un comportament civilizat unde aruncam resturi daca suntem in mers? Nu cumva au fost luate cosurile stradale ca sa acopere munca neprestata? Verifica cineva cate cosuri stradale au inregistrate pentru care taxeaza serviciul de colectare si cate EXISTA pe teren? Nu de alta dar, in cel mai aglomerat si mai mare cartier al Ploiestiului s-a gandit cineva sa instaleze aceste cosuri la care sa putem sa ne xercitam dreptul de cetatean cu bun simt si in jurul parcului (unic) sau pe strazile adiacente? Viata exista si in afara cailor principale de trafic auto, mai ales pietonal traim printre blocurile acestui oras muncitoresc.

 2. Copie scrisoare trimisa lui Ganea, cj, prefectura, primarie, adi
  Domnule Ganea,

  Azi, 5 mai, ati stat cel putin doua ore (11.30-13.30 ora la care eu am plecat) in timpul programului de lucru la o masa cu citeva persoane la KS Pub Ploiesti.
  Banuiesc ca ati lucrat din greu pentru ca gunoaiele din Ploiesti (si nu numai) sa fie ridicate. Ma gindesc ca v-ati straduit ca salariatii Rosal sa-si primeasca salariile alea imense din urma (am inteles 3-4 luni). Cred ca ati incercat sa dati totul pentru cei 16000 lei salariu pe care presa zice ca il aveti. Oricum sunteti platit din banii prahovenilor si trebuie sa faceti ceva pentru acesti bani.
  Mai exista posibilitatea ca sa fi fost in concediu. Daca este asa dovediti si eu imi cer scuze.

  Va mai aduc la cunostinta ca in comuna Posesti nu a fost ridicat gunoiul de o saptamina. De fapt a fost ridicat doar din satul unde locuieste primarul, Nucsoara, dar in rest nu. Asta nu se intimpla pentru prima oara. Ma gindesc sa ma mut si eu in Nucsoara sau ma fac primar poate asa mi se ridica gunoiul, serviciu pentru care am platit. In plus platesc impozit acolo ca si primarul Spatarelu.

  Ce parere aveti domnilor cu responsabilitati? Ce zic institutiile responsabile, primarii, prefectura, cj?

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău