Intersecțiile aglomerate din Ploiești. Mașinile parcate la întâmplare, una dintre cauze – FOTO

1

Municipiul Ploiești este un oraș cu trafic aglomerat, în special în anumite intervale orare. Numărul autoturismelor a crescut în ultimii ani, însă printre cauzele generatoare de blocaje se numără și parcarea mașinilor la întâmplare, dar și tupeul unor șoferi care au uitat de anumite reguli de circulație. Să nu uităm însă că inclusiv proiectul de modernizare a liniilor de tramvai a condus, cel puțin pe Șoseaua Vestului, la generarea de blocaje în trafic. Imagini la finalul textului.

La orele de vârf, în mai multe intersecții din Ploiești apar blocaje, chiar dacă traficul este dirijat cu ajutorul semafoarelor. Asta pentru că unii șoferi, nerăbdători să ajungă la destinație, forțează în intersecție, iar acest lucru conduce la blocaje și mai mari.

Cel mai elocvent exemplu este în zona intersecție Bulevardul Republicii – Tache Ionescu și Bulevardul Republicii – Constantin Gherea.

Una dintre cauzele care generează blocaje o reprezintă autoturismele parcate de o parte și de alta a străzilor.

Inițial s-a crezut că, montarea de semafoare inteligente pe strada Constantin Gherea va rezolva problema legată de fluidizarea traficului. Blocajele au continuat însă să apară, pentru că în zonă sunt foarte multe mașini parcate de o parte și de alta a străzii.

Trafic aglomerat este și în intersecția de la Nord, unde, în special la orele de vârf, se formează cozi pe Șoseaua Vestului, pe sensul Gara de Vest-Nord. De data aceasta una dintre problemele identificate de mulți dintre conducătorii auto o reprezintă încadrarea greșită pentru efectuarea virajului la stânga spre Cartierul Albert, în zona comercială.

O altă intersecție aglomerată este cea de la intersecția Șoseaua Vestului – Poligonului. Aici principala problemă ar fi faptul că traficul rutier se îngustează la câte o bandă pe fiecare sens de mers, în zona stației de tramvai. Aceeași situație se regăsește și în stația de la capătul traseului 44 de pe Șoseaua Vestului. Situația a apărut după modernizarea liniilor de tramvai.

La fel de aglomerată la orele de vârf se dovedește și intersecția strada Mărășești cu strada Torcători și strada Eroilor, unde una dintre probleme ar fi parcarea autoturismelor la întâmplare.

Să nu uităm însă că blocaje pe străzi mai mici, cum ar fi cele din zona Judecătoriei Ploiești, respectiv strada Dr. Dumitru Bagdazar și strada Gheorghe Lazăr, dar și pe strada George Coșbuc, în zona Halelor Centrale.

De precizat este că, încă din 2019, numărul autoturismelor înregistrate la Ploiești a depășit 100.000.

Semafoare inteligente în cele mai aglomerate zone

În 2019, Primăria Ploiești anunța lucrări de modernizare a semaforizării în 13 intersecții și la 5 treceri de pietoni din municipiu, principalul obiectiv fiind fluidizarea traficului. În ciuda derulării lucrărilor, Ploieștiul rămâne însă cu un trafic aglomerat, în care blocajele la orele de vârf sunt des întâlnite.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Buna seara ,
    Nu s-a spus nimic de intersectia de la str Stadionului cu Postei si Stefan Greceanu ,unde unii mai … care merg spre bariera Bucov si ar fi normal sa stea la semafor pe Postei merg putin inainte si fac dreapta si apoi stinga pe Postei,cei ce vin din centru sunt blocati de acesti… .Autoritatile nimic ? Un semn obligatoriu inainte sau interzis dreapta ?

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău