Căruțe confiscate și zeci de amenzi la Ploiești pentru aruncarea gunoaielor pe domeniul public

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Pază au derulat, în intervalul 27.03-04.04.2021, mai multe acțiuni de control pentru identificarea persoanelor care nu păstrează curățenia pe domeniul public. Zeci de persoane au fost sancționate, fiind confiscate și patru căruțe.

Subordonarea Poliției Locale față de Poliția Română a încetat, motiv pentru care polițiștii locali din Ploiești au desfășurat, în perioada 27.03.2021 – 04.04.2021, o serie de acțiuni care au avut drept scop atât prevenirea circulației căruțelor și vehiculelor trase sau împinse cu mâna, cât și de identificare a persoanelor care nu păstrează curățenia pe domeniul public.

Astfel, potrivit Poliției Locale Ploiești, „polițiștii locali au depistat și confiscat 4 vehicule cu tracțiune animală și 6 vehicule trase-împinse cu mâna, cu ajutorul cărora se transportau deșeuri reciclabile, ce au fost predate lucrătorilor S.C. Servicii de Gospodărire Urbană.
Totodată, din cele 86 de persoane legitimate, 78 au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 38.250 lei, iar restul atenționate verbal”.

Un număr de 26 de amenzi, în valoare de 15.000 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.C.L. nr. 432/2018 privind interzicerea accesului și deplasării căruțelor și vehiculelor trase sau împinse cu mâna care circulă ilegal în municipiul Ploiești, iar 52 de amenzi, în valoare de 23.250 lei, pentru încălcarea prevederilor H.C.L. nr. 34/2019 referitoare la modificarea și completarea H.C.L. nr. 218/2015 privind aprobarea Regulamentului serviciului de salubrizare în municipiul Ploiești, se precizează în comunicatul Poliției Locale Ploiești. Deșeurile reciclabile au fost preluate de către operatorul de salubritate.

Reamintim faptul că, potrivit hotărârii 34/2019 Consiliului Local Ploiești, constituie contravenție și se sancționează cu amenzi cuprinse între 1.000 – 2.000 de lei pentru persoanele fizice și de 2000 – 2500 de lei pentru persoanele juridice abandonarea sau depozitarea deșeurilor din construcții, deșeuri rezultate din tăierea vegetației pe domeniul public, precum si in recipientele de colectare deșeuri municipale si pe platformele gospodărești.

Amenzile se aplică și în cazul depozitării deșeurilor pe platformele gospodărești în afara recipientelor si nemenținerea curățeniei platformei gospodărești. (Vezi AICI Hotărârea Consiliului Local Ploiești).

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău