Consiliul Județean Prahova: Plan de atenuare și adaptare la schimbări climatice

0

Consiliul Județean Prahova a depus, în data de 29 martie 2021, în cadrul Programului RO-Mediu, un proiect de finanțare a Planului de atenuare și adaptare la schimbări climatice în județul Prahova, valoarea maximă a finanțării nerambursabile fiind de 125.000 euro.

Aleșii județeni au aprobat, săptămâna trecută, cu majoritate de voturi, proiectul privind planul de atenuare și adaptare la schimbări climatice în județul Prahova.

„Planul va fi elaborat de administrația publică județeană, în parteneriat cu Consiliul Local al Municipiului Ploiești, Universitatea Politehnică din București și o universitate din Islanda”, se arată în comunicatul de presă al Consiliului Județean Prahova.

CJ Prahova a depus, luni, 29 martie, în cadrul Programului RO-Mediu, un proiect de finanțare a Planului de atenuare și adaptare la schimbări climatice în județul Prahova, valoarea maximă a finanțării nerambursabile fiind de 125.000 de euro.

„Fiecare investiție pe care o facem în județ are în vedere reducerea emisiilor de dioxid de carbon și atenuarea schimbărilor climatice. Pentru ca eforturile administrației publice județene în această direcție să se coordoneze cu cele ale primăriilor și ale actorilor economici, avem nevoie de un plan pe termen mediu și lung care să ne conducă, în Prahova, la o economie sustenabilă și competitivă”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

„Prin schema de granturi mici pentru „Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipalități”, programul ,,Mediu, adaptare la schimbările climatice și ecosisteme” (RO-Mediu) își propune creșterea capacității autorităților locale privind atenuarea și adaptarea la schimbările climatice. Obiectivul acestui program îl reprezintă îmbunătățirea stării mediului înconjurător în ecosisteme şi reducerea efectelor adverse ale poluării și ale altor activități ale omului”, se arată în comunicatul de presă al Consiliului Județean Prahova.

Planurile de atenuare şi adaptare vor fi concepute luând in considerare atât nevoile locale/regionale identificate, cât și contextul european din strategia UE privind adaptarea la schimbările climatice.

Etapa de implementare a planurilor de atenuare si adaptare va fi realizată prin intermediul unui apel de proiecte ulterior în cadrul Programului RO-Mediu, a mai precizat Consiliul Județean Prahova.

Citește și: Ședință extraordinară la Consiliul Județean Prahova. Varianta ocolitoare Bănești-Valea Doftanei și plan de atenuare a schimbărilor climatice, pe ordinea de zi

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău