- Publicitate -

Reacția Prefecturii Prahova la decesul celor doi soți care au murit de covid după ce au fost vaccinați

Data:

Distribuie articolul:

„În urma analizării documentelor existente la nivelul centrului de vaccinare a unității sanitare în care au fost internați cei doi soți care au decedat, precum și anchetelor epidemiologice ale acestora, nu poate fi stabilită legătura de cauzalitate între vaccinare și cauza decesului”. Aceasta este concluzia în urma anchetei DSP Prahova cu privire la decesul soților Dulgheru, caz prezentat în premieră de observatorulph.ro.

- Publicitate -

Comunicatul Prefecturii Prahova

În urma solicitării, în regim de urgență, a domnului prefect al județului Prahova, Cristian Ionescu, a unei anchete privind apariția în spațiul public a informației conform căreia „doi prahoveni, soț și soție, au murit de covid, iar fiica lor este la terapie intensivă. Ei au fost imunizați cu prima doză din vaccinul Pfizer, respectiv AstraZeneca“, Direcția de Sănătate Publică Prahova a transmis Instituției Prefectului următoarele precizări:

„În urma analizării documentelor existente la nivelul centrului de vaccinare a unității sanitare în care au fost internați cei doi soți care au decedat, precum și anchetelor epidemiologice ale acestora, nu poate fi stabilită legătura de cauzalitate între vaccinare și cauza decesului.

- Publicitate -

Cei doi soți au fost vaccinați în data de 03.03.2021 la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Municipal Câmpina. În urma consultului efectuat la nivelul punctului de triaj al centrului, nu au fost identificate contraindicații ale vaccinării de către personalul medical și nu au fost înregistrate efecte secundare în timpul supravegherii postvaccinare.

Din informațiile pe care le avem, Serviciul de Ambulanță Județean Prahova a fost solicitat în data de 06.03.2021, în jurul orei 14.00, în localitatea Filipeștii de Pădure, sat Minieri, pentru două persoane (soț – 71 ani și soție – 66 ani). Pacienții acuzau amețeli, stare generală modificată. După evaluare și tratament, aceștia au fost transportați la UPU – SJU Ploiești.

În urma prezentării în UPU și a evaluărilor medicale efectuate, pentru ambii pacienți a fost pus diagnosticul de infecție cu SARS-CoV-2, pneumopatie acută COVID-19 și au fost internați pe secția ATI, aceștia având o formă severă a bolii.

- Publicitate -

În urma confirmării diagnosticelor de infecție SARS-CoV-2, Direcția de Sănătate Publică a efectuat ancheta epidemiologică în care este consemnat debutul simptomelor în data de 05.03.2021.

Având în vedere că un caz este considerat infecțios cu două zile înaintea debutului și încă 14 după debut, considerăm că la data vaccinării erau deja în perioada de incubație a bolii COVID-19, vaccinarea neinfluențând cursul bolii la cei afectați, așa cum s-a mai discutat în spațiul public”.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Imagini cu puiul de delfin Baby de la unul dintre ultimele lui spectacole din Delfinariul Constanța [VIDEO]

VIDEO: Puiul de delfin Baby, născut în captivitate, a murit la delfinariul din Constanța. Un cititor ne-a trimis imagini surprinse la unul dintre ultimele spectacole în care Baby a încântat asistența cu un program de excepție.

Sala de lupte de la CS Petrolul Ploiești a fost renovată printr-o sponzorizare a Dosco România

Sala de lupte a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești a...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Candidatura lui Mircea Geoană, susținută de Partidul România în Acțiune

Cum se va implica Partidul România în Acțiune la alegerile prezidențiale din toamnă
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -