Autobuzele electrice care vor ajunge la Ploiești pot circula numai pe traseele 2 și 2 barat. Când vor ajunge primele troleibuzele noi în oraș

0

Achiziția de noi mijloace de transport în Ploiești ar putea să aducă, încă din acest an, o îmbunătățire a parcului auto al TCE. De altfel, în municipiu sunt așteptate să ajungă, în 2021, noi troleibuze, tramvaie și autobuze electrice.

Pentru tramvaiele noi se așteaptă licitația la nivel național. Pentru troleibuze, termenele sunt mai avansate.

„MDRAP este pregătit, din câte am înțeles, și aici am conlucrat foarte bine cu președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, să dăm 30% – cota noastră, 9 milioane cu TVA și niște bani în plus, în așa manieră ele să vină de la sfârșitul lui aprilie până în iulie toate”, a precizat Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploiești, care însă a lăsat să se înțeleagă că vor exista însă o serie de condiții pentru traseele pe care vor circula autobuzele electrice.

„Vor veni și cele 10 autobuze electrice. Mă rog, nu comentez ce a fost înainte… Nu înțeleg de ce sunt doar pe traseul 2”, a susținut Volosevici, acesta precizând că există și o explicație pentru această situație.

„Evident sunt pe traseul 2 pentru că acolo există și locurile de încărcare”, a susținut Volosevici, care a precizat că teoria sa, legată de autobuzele electrice, era de reducere a poluării, asta în condițiile în care cea mai mare poluare este în zona centrală, lucru care nu se va întâmpla în condițiile în care stațiile de încărcare prevăzute în proiect sunt amplasate numai pe un anumit traseu.

Citește și: Noile troleibuze care vor ajunge la Ploiești sunt vopsite în culorile Petrolului – FOTO

Inițial, în 2018, autoritățile locale anunțau că 9 autobuze electrice vor ajunge la Ploiești.

Citește și: 9 autobuze electrice la Ploiești – MDRAP a lansat licitația

La acea dată, autoritățile centrale precizau că pentru acest tip de autobuze electrice erau necesare 3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău