Ploieșteni cu care ne mândrim: Ștefan Săvulescu, olimpic internațional la informatică

Primăria Ploiești a publicat astăzi, pe pagina de Facebook a instituției, un nou episod din serialul ”Ploieșteni cu care ne mândrim”. Acesta a fost dedicat unuia dintre cei mai valoroși elevi pe care Centrul de Excelență Prahova, coordonat de doamna profesoară Dana Lica, i-a avut. Pregătit într-unul dintre cele mai prestigioase colegii ploieștene – I.L.Caragiale, Ștefan Săvulescu este, fără îndoială, unul dintre numele intens mediatizate, atât în presa locală cât și în cea națională, datorită performanțelor pe care le-a atins în domeniul informaticii.

În această adevărată pepinieră de genii, cum a fost numit Centrul de Excelență Prahova, Ștefan Săvulescu a început să descopere tainele informaticii și apoi să cucerească, an după an, unele dintre cele mai valoroase premii la competițiile naționale: Calificare în Lotul Național de Informatică al României în 2019 (Seniori) și în 2016 (Juniori); Mențiune si Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Informatică, în 2019, la Suceava și Constanța, Mențiune la Runda Națională a Concursului Internațional InfO(1) Cup 2018, Mențiune și Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Informatică 2017, la Brașov; Mențiune la Runda Națională a Concursului Internațional InfO(1) Cup 2017, Ploiești; Medalie de Bronz la Olimpiada Națională de Informatică 2016, București; Mențiune si Medalie de Bronz la Concursul Național de Matematică „Viitori Olimpici” 2016, Câmpulung Muscel; Medalie de Argint la Olimpiada Națională de Informatică, Brăila și Slobozia; Premiul I si Medalie de Aur la Concursul Național de Matematică „Viitori Olimpici”, Câmpulung Muscel, la edițiile din 2012 și 2013.
Urmează premii importante la competițiile internaționale: Medalie de argint la Concursul Internațional InfO(1) Cup 2018, Medalie de bronz la Concursul IATI Shumen 2018, Bulgaria; Medalie de bronz la Concursul Internațional InfO(1) Cup 2017, Ploiești; Medalie de aur si Cupa concursului la Informatică împreună cu echipa C. N. „I. L. Caragiale” la Concursul Internațional MGS Cup Belgrad 2017; Medalii de argint la Matematică si la Fizică la Concursul internațional MGS Cup Belgrad 2017; Medalie de argint la Informatică la Concursul Internațional MGS Cup Belgrad 2014.
A fost membru în Comisia Științifică a Concursului Internațional InfO(1) Cup Ploiești, la edițiile din 2019 si 2020.
În prezent este student în anul I la Imperial College London, specializarea Calculatoare.
Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău