CSM Ploiești salvat, pentru încă o dată, de datorii! Primarul Volosevici va propune un plan de redresare până la finele anului 2020 – VIDEO

Noua administrație ploieșteană a reușit, cu doar o lună înainte de finalul anului, să acopere parte din datoriile înregistrate de municipalitate de la începutul anului, inclusiv la Clubul Sportiv Municipal Ploiești, unde exista riscul, la propriu, să se stingă lumina pentru neplata facturilor la utilități. Subiectul a trezit, însă, numeroase discuții aprinse în Consiliul Local, pe motiv că subvențiile de la bugetul local Ploiești nu au fost bine gestionate în mandatul trecut.

Rectificarea bugetară propusă, joi, la Ploiești va reechilibra, cel puțin până în luna decembrie, bugetul Ploieștiului, în condițiile în care noua conducere a Primăriei Ploiești a constatat, la scurt timp după preluarea mandatului, datorii de 50 de milioane de lei.

Ca soluție pentru moment, municipalitatea a propus o rectificare bugetară prin care sumele identificate necheltuite până la această dată să fie direcționate pentru plata datoriilor la anumite servicii publice.

Pe lista instituțiilor care s-au bucurat de o rectificare pozitivă a fost Clubul Sportiv Municipal Ploiești, unde datoriile acumulate erau foarte mari, nu doar la utilități, ci și la antrenori și sportivi, motiv pentru care s-a propus rectificarea bugetului prin alocarea a peste 1,2 milioane de lei.

Subiectul legat de CSM Ploiești a trezit o serie de discuții controversate, având în vedere informațiile legate de modul haotic de cheltuire a banilor de la Clubul Sportiv Municipal de-a lungul anilor.

Proiectul de rectificare de buget de la CSM Ploiești a fost aprobat într-un final, fără votul însă al consilierilor USR, care au precizat că nu pot vota un astfel de proiect fără un plan de restructurare și optimizare a activității.

„Cred însă că trebuie să găsim soluția să plătim utilitățile și să nu închidem bazele sportive”, a susținut primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, care a anunțat că va prezenta, la viitoarea ședință ordinară din luna decembrie, un plan de redresare, având în vedere situația înregistrată de mai mulți ani la Clubul Sportiv Municipal.

„Clar va exista o evaluare serioasă a tot ce înseamnă management”, a susținut Volosevici, acesta prezentând o serie de probleme depistate la Club.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău