Primăria Ploiești, pregătită pentru deszăpezire și combaterea poleiului

Anunțul Primăriei Ploiești a fost făcut în contextul în care ANM a emis o informare meteo de ninsori și vânt puternic, atenționare valabilă începând de vineri, 20 noiembrie, ora 12.00.

Avertizarea ANM este valabilă până sâmbătă, 21 noiembrie, interval în care aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, iar ulterior vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare.

Meteorologii au mai anunțat că la sfârșitul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile, fapt care va favoriza formarea poleiului.

„Primăria Municipiului Ploiești este pregătită să intervină pentru combaterea poleiului şi deszăpezirea arterelor de circulație din oraș. Având în vedere prognoza meteorologică pentru perioada următoare, la nivelul administrației ploieștene s-a stabilit un plan de acțiune și s-au luat măsuri în vederea asigurării acestor activități, prin aprovizionarea, din timp, cu stocurile de materiale antiderapante necesare”, a anunțat Primăria Ploiești.

În prezent, potrivit municipalității, 16 utilaje profesionale sunt gata să intervină eficient pentru activitatea de deszăpezire.

Potrivit conducerii RASP Ploiești, stocurile de materiale antiderapante sunt de aproximativ 100 tone amestec sare cu nisip, 150 tone sare, 300 tone nisip și 100 de tone de amestec nisip și sare.

„Suntem pregătiți pentru debutul sezonului rece. Am stabilit ca activitatea de deszăpezire să se desfășoare în funcție de importanța străzilor, prioritare fiind arterele principale de circulație, podurile, rutele operatorului de transport public local, instituțiile publice sau zonele de intrare spre spitale. Vom acționa, în timp util, pentru a asigura ploieștenilor un acces optim pe căile publice, prin activitățile preventive specifice pe care le voi dispune în vederea combaterii formării poleiului și depunerii unui strat gros de zăpadă pe străzile din oraș” a declarat Andrei Liviu Volosevici, primarul municipiului Ploiești

Municipalitatea a mai anunțat că se vor asigura servicii de înlăturare a poleiului și de îndepărtare mecanizată sau manuală a zăpezii.

Citește și: Atenționare meteo de ninsori și vânt puternic, de vineri, în Prahova. Anunțul ANM

Foto cu caracter ilustrativ. Sursă – Facebook – Primăria Ploiești

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596