Aleșii locali vor fi învestiți, mâine, în funcție. Primarul Andrei Volosevici va depune jurământul

0

La o lună de la alegerile locale, la Ploiești va avea loc, marți, 27 octombrie, ședința de învestire în funcție a primarului Andrei Volosevici, dar și a consilierilor locali.

Alegerile au avut loc pe 27 septembrie, iar liberalul Andrei Volosevici a câștigat cursa electorală pentru un mandat de primar.

Citește și: Andrei Volosevici a câștigat Primăria Ploiești. Prima reacție a viitorului primar VIDEO

Andrei Volosevici a câștigat mandatul de edil al Ploieștiului cu 35.611 voturi (57,52%), la distanță foarte mare de cel de-al doilea candidat clasat, viceprimarul Cristian Ganea.

După alegerile locale, instanța a validat atât mandatul de primar al lui Andrei Volosevici, cât și mandatele mai multor consilieri locali, cu mici excepții, după ce s-au înregistrat primele demisii.

Citește și: Alegeri locale 2020. Lista consilierilor locali din Ploiești validați de instanță. De ce întârzie învestirea în funcție

Favoriți pentru ocuparea unui post de viceprimar sunt Daniel Nicodim (PNL) și Magdalena Trofin – Alianţa USR Plus, însă se pare că negocierile încă nu s-au finalizat.

Miza o reprezintă obținerea unei majorități în Consiliul Local Ploiești, PNL obținând, în urma votului 13 mandate de consilier local, Alianța pentru Prahova (PSD- Pro România-PPU-SL) – 5 mandate, Alianța USR PLUS – cinci mandate, Prahova în Acțiune – 2 mandate, iar ALDE – 2 mandate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău