Cei mai longevivi primari din Prahova au fost validați de instanțe. Edilul din Cornu, la al optulea mandat consecutiv

Instanțele din Prahova au validat, până la această dată, aproape toate mandatele de primar, în baza rezultatelor de la alegerile locale din 27 septembrie. Într-un top al celor mai longevivi primari figurează edilii din Cornu, Apostolache și Ciorani.

Campion absolut la capitolul continuitate în ocuparea funcției de primar este Cornel Nanu, primarul comunei Cornu. A ocupat pentru prima dată funcția de primar în 22 decembrie 1989, dată la care a fost numit edilul localității. Doi ani mai târziu, în 1992, participa la primele alegeri locale organizate în România după Revoluție, iar în urma scrutinului câștiga primul mandat de edil al localității. La alegerile din 27 septembrie 2020, Cornel Nanu a câștigat cel de-al optulea mandat, fiind de departe cel mai longeviv primar din Prahova. Mandatul de primar de la Cornu a fost validat de Judecătoria Câmpina.

„La Cornu, 99,9% din drumuri sunt modernizate”, ne-a spus Cornel Nanu, care se poate mândri cu performanța că peste tot unde sunt drumuri există și rețele de apă, de gaze și de canalizare, depășind la acest capitol multe dintre localitățile cu statut de oraș.

„Atâta timp cât va funcționa Primăria vor exista lucruri de făcut în localitate. Ne gândim să realizăm un bazin de înot acoperit, să derulăm un proiect de digitalizare la nivelul școlilor din localitate și avem în derulare licitația pentru dotarea cu 200 de laptopuri și 200 de calculatoare a unităților de învățământ”, susține Cornel Nanu, primarul comunei Cornu, care mărturisește că mereu sunt lucruri de făcut în localitate.

Primari de două decenii

În topul primarilor longevivi ai Prahovei se situează și edilii din Apostolache și Ciorani, care sunt la cel de-al șaselea mandat.

Mandatul de primar al comunei Apostolache a fost validat de Judecătoria Ploiești.

„Prima dată am fost ales primar în anul 2000. Deviza mea este că trebuie să muncim în folosul comunității. Trebuie să realizăm proiecte în beneficiul cetățenilor”, susține Mihail Bratu, primarul comunei Apostolache, care a câștigat detașat un nou mandat de edil.

Primarul din Ciorani, Marin Voicu, a câștigat primul mandat tot în 2000, iar la alegerile locale din 27 septembrie s-a clasat pe primul loc la diferență mare față de principalul contracandidat câștigând alegerile, potrivit datelor parțiale publicate de BEC, cu 83,1%.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596