Ultima ședință a Consiliului Local Ploiești din mandatul 2016 – 2020. Mulți dintre aleși nu au mai candidat sau nu au prins un loc eligibil

Aleșii locali au fost convocați, joi, la o nouă ședință a Consiliului Local Ploiești, ultima de data aceasta din mandatul 2016 – 2020. Ordinea de zi a inclus mai multe rectificări de buget pentru o serie de unități de învățământ, dar și pentru unele instituții din subordinea Consiliului Local Ploiești. Mulți dintre consilierii locali din actualul mandat nu s-au mai regăsit pe listele de candidați de la alegerile locale din 27 septembrie, iar alții nu au mai prins un loc eligibil.

Pe vremuri, ultima ședință a Consiliului Local dintr-un mandat era un moment festiv, urmat de o ședință foto.

Vremurile s-au schimbat însă. Aflați în stare de alertă, din cauza situației epidemiologice generate de noul coronavirus, aleșii nu au mai avut parte de festivitatea de final.

Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești a inclus opt proiecte suplimentare, pe lista de proiecte ale ședinței extraordinare regăsindu-se și rectificarea de buget pentru suplimentarea fondurilor la școli, în vederea achiziționării de materiale sanitare.

Rectificare de buget la Ploiești. Lista școlilor care vor primi bani

Pe lista unităților de învățământ pentru care aleșii locali au aprobat rectificare de buget figurează Colegiul Național IL Caragiale și Colegiul Tehnic „Lazăr Edeleanu”.

Consilierii locali au aprobat și rectificarea bugetului local al municipiului Ploiești, precum și rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru Filarmonica Ploiești, care a vizat o diminuare a subvenției cu 350.000 de lei, precum și la Teatrul Toma Caragiale, unde a fost propusă tot o diminuare a sumelor.

Consilierii locali au mai aprobat rectificarea bugetului la Parcul Memorial Constantin Stere.

Programul parcărilor cu plată s-a schimbat la Ploiești. Taxă de parcare în intervalul 07.00 – 17.00

Totodată, aleșii locali au mai aprobat modificarea regulamentului pentru parcări. Programul pentru parcări a fost modificat de la 07.00 la 17.00, după ce inițial propunerea viza intervalul 07.00 – 21.00.

La finalul ședinței, fiind ultima întâlnire oficială din acest mandat, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, i-a rugat pe aleșii locali să rămână la o „ședință informală”, însă a lipsit festivitatea din alți ani care avea loc la terminarea mandatului.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596