Alegeri locale 2020. Primarii din Prahova care au fost validați în funcție de Judecătoria Ploiești

Judecătoria Ploiești a emis primele decizii de validare în funcția de primar pentru candidații care au câștigat alegerile din 27 septembrie. Este cazul edililor din Iordăcheanu, Sângeru, Plopu, Balta Doamnei, Dumbrava și Salcia.

La mai bine de două săptămâni de la alegerile locale instanțele de judecată au început să se pronunțe cu privire la validarea sau invalidarea primarilor aleși în urma scrutinului din 27 septembrie.

Judecătoria Ploiești s-a pronunțat cu privire la cererile de validare depuse de mai mulți candidați la alegerile locale din 27 septembrie.

Astfel, cererea de validare a primarului din comuna Iordăcheanu, Aurel Constantin, candidat din partea PNL, a fost validată.

La rândul său, Adrian Bălănescu, primarul comunei Plopu, candidat al PNL la alegerile locale, a fost validat în funcție.

Validat în funcție a fost și Gheorghe Radu, primarul comunei Sângeru, candidat din partea Partidului Social Democrat (PSD).

La rândul său, Matei Cristinel a fost validat în funcția de primar al comunei Balta Doamnei

Printre primii primari validați de instanță este Iulian – Marian Gheorghe, primarul comunei Salcia, candidat din partea PNL. Acesta a fost validat încă din data de 09.10.2020.

Tot în data de 09.10.2020 a fost validat și primarul din Dumbrava, Marian Apostol, candidat din partea PNL la alegerile locale din 27 septembrie.

Pentru mulți dintre edili deciziile nu au fost încă publicate pe site-ul Judecătoriei Ploiești, iar pentru alții dosarele depuse vor fi analizate joi, 15 octombrie, sau vineri, 16 octombrie.

Deciziile de validare nu sunt definitive și pot fi atacate cu apel în termen de două zile de la aducerea la cunoștință publică, cererea de apel urmând să fie depusă la Tribunalul Prahova.

Ora estimata: 08:30
Complet: CIV2 AP
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Validează alegerea domnului Apostol Marian, candidat din partea Partidului Naţional Liberal, în funcţia de Primar al comunei Dumbrava, jud. Prahova. Cu drept de apel în 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică. Cererea de apel se depune la Tribunalul Prahova. Pronunţată astăzi, 09.10.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)  1768/2020  09.10.2020

Validează alegerea domnului Matei Cristinel, în funcția de Primar al Comunei Balta Doamnei, judeţul Prahova, conform rezultatului alegerilor locale din data de 27.09.2020. Prezenta încheiere se va comunica de îndată Prefectului județului Prahova şi secretarului general al Primăriei comunei Balta Doamnei, jud. Prahova, conform art.149 alin.(3) din O.U.G. nr.57/2019, în vederea aducerii la cunoştinţă publică. Cu apel în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică, cererea urmând a se depune la Tribunalul Prahova. Pronunţată astăzi, 14.10.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    14.10.2020

Ora estimata: 14:00
Complet: CIV15 D
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Validează alegerea domnului RADU GHEORGHE, candidat din partea Partidului Social Democrat (PSD), în funcţia de Primar al comunei Sângeru, jud. Prahova. Cu drept de apel în 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică. Cererea de apel se depune la Tribunalul Prahova. Pronunţată astăzi, 14.10.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    14.10.2020

Ora estimata: 14:00
Complet: CIV15 D
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Validează alegerea domnului BĂLĂNESCU ADRIAN, candidat din partea Partidului Naţional Liberal, în funcţia de Primar al comunei Plopu, jud. Prahova. Cu drept de apel în 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică. Cererea de apel se depune la Tribunalul Prahova. Pronunţată astăzi, 14.10.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    14.10.2020

Ora estimata: 14:00
Complet: CIV15 D
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Validează alegerea domnului CONSTANTIN AUREL, candidat din partea Partidului Naţional Liberal, în funcţia de Primar al comunei Iordăcheanu, jud. Prahova. Cu drept de apel în 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică. Cererea de apel se depune la Tribunalul Prahova. Pronunţată astăzi, 14.10.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    14.10.2020

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596