Prahova, pe un loc rușinos la atragerea fondurilor europene

2

Deși putea atrage sute de milioane de euro din fonduri europene, administrațiile locale și județene din Prahova rămân codașe la acest capitol.

În lipsa fondurilor de la bugetul local și județean pentru investiții în infrastructură, cei mai mulți primari și conducerea Consiliului Județean Prahova din 20-14 până în prezent nu au reușit să atragă finanțări nerambursabile, așa cum au reușit alte administrații.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS) pentru populația județelor (2019) și de către Ministerul Fondurilor Europene, Prahova este codașă la capitolul ”atragere fonduri europene”.

Astfel, fondurile europene calculate pe cap de locuitor în Prahova, în intervalul 2014-2020, se cifrează la numai 2566 lei, de trei ori mai puțin decât în Cluj (7224 lei) și de aproape patru ori mai puțin decât Bistrița Năsăud (8913 lei). Detalii pe libertatea.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

2 COMENTARII

  1. Intrebati-l pe Toader,maestrul în deturnarea fondurilor europene,investitii impreuna cu Managerul SJUP cu implicarea firmelor capuse ex:Hidrosalt,Total Servicii Adrian,Clima,blocarea permanenta a accesului la fondurile europene prin contestarea permanentă de catre firmele oneste s.a.m.d.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău