Abonamentele gratuite pentru elevi se eliberează, momentan, pe baza tabelelor transmise de școli

0

Elevii din Ploiești, dar și cei care fac naveta la unitățile de învățământ din municipiu pot beneficia de gratuitate 100 % pe mijloacele de transport în comun. Pentru a nu bloca eliberarea abonamentelor încă din prima lună, în lipsa carnetelor de elevi vizate, TCE a anunțat că, în regim de urgență, eliberarea abonamentelor se va realiza în baza tabelelor cu elevi transmise de unitățile de învățământ din Ploiești.

Începutul de an școlar vine la pachet cu numeroase probleme. În ceea ce privește transportul elevilor, problema apărută ține mai degrabă de procedura obligatorie care ar fi trebuit parcursă.

Pentru eliberarea abonamentelor nominale lunare gratuite 100%, valabile pe o linie sau pe toate liniile, ar fi fost necesar carnetul de elev emis de unitatea de învățământ, vizat pentru anul în curs.

Numai că de abia de astăzi vor putea fi vizate carnetele de elevi, iar acest lucru cu siguranță va fi de durată.

Acesta a fost motivul pentru care, în prima lună de la începerea anului școlar, eliberarea abonamentelor se va realiza pe baza tabelelor transmise de școli.

„Am cerut, în regim de urgență, tabelele cu elevii de la școli, iar în prima lună, pentru că elevii nu pot avea carnetele de elevi vizate imediat, vom putea elibera aceste abonamente gratuite pe baza evidențelor transmise de unitățile de învățământ cu elevii școlarizați”, a declarat Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești.

Abonamentele pentru elevi au început să fie eliberate începând cu data de 1 septembrie, pe baza tabelelor emise de către unitățile de învățământ de pe raza municipiului Ploiești.

În plus, dacă în alți ani abonamentele erau transmise prin casieriile societății TCE, de data aceasta, ca măsură de prevenire a răspândirii Covid-19, procedura se va realiza exclusiv prin intermediul unităților de învățământ din Ploiești.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău