Petiție online pentru includerea Ploieștiului în zonele afectate de poluare pentru reducerea vârstei de pensionare

3

Asociația Stop Poluării Orașului Ploiești a lansat o petiție online prin care solicită ca municipiul reședință al județului Prahova și localitățile învecinate să fie incluse în zonele afectate de poluarea generată de industria de rafinare a petrolului, după modelul prin care zeci de orașe și comune din județul Hunedoara beneficiază de reducerea vârstei de pensionare.

Recent promulgată, Legea 163/2020, prevede că persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea generată de extracția, preparării și arderii cărbunelui sau a șisturilor bituminoase, dar și a extracției și prelucrării minereurilor feroase și neferoase, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani.

Localitățile incluse în listă sunt Baia Mare, Copșa Mică, Zlatna, Târgu Mureș, Drobeta-Turnu Severin, Târnăveni, Slatina, Turnu Măgurele, Râmnicu Vâlcea, Petroșani, Vulcan, Lupeni, Petrila, Aninoasa, Uricani, Hunedoara, Călan, Brad, Criscior, Vețel, Șoimuș, Baia de Criș, Ghelari, Teliuc, Certej, Băița, Orăștie și Deva din județul Hunedoara, pe o rază de 8 km în jurul acestor localități.

Asociația Stop Poluării Orașului Ploiești a lansat o petiție prin care solicită includerea municipiului reședință de județ și a localităților învecinate în zonele poluate de extracția și prelucrarea petrolului.

„Practic, orașul nostru, municipiul Ploiești, este înconjurat de poluatori puternici, ale căror noxe deversate în aer, în apa și în sol au efecte grave asupra sănătății cetățenilor. Practic, legiuitorul a omis faptul că Ploieștiul este ”beneficiarul” unei poluări istorice de 163 de ani!”, se precizează în petiția online. 

„Prin demersul pe care l-am inițiat, vă solicităm recunoașterea de drept a orașului Ploiești ca făcând parte din seria orașelor enumerate în legea 163/2020, ca oraș grav afectat de poluarea industrială, iar cetățenii acestui oraș, în marea lor majoritate cu probleme de sănătate datorate poluării industriale, să beneficieze de drepturile ei în mod nediscriminatoriu, conform Constituției României și a legilor de protecție sociala în vigoare”, se mai arată în petiția online.

Mai multe detalii: (Vezi AICI petiția online)

Citește și: „COCKTAIL” de benzen și dioxid de azot. „Pute rău a gaze în Ploiești!”

foto cu caracter ilustrativ

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

3 COMENTARII

  1. Pai in legea existenta, Ploiestiul nu are ce cauta, cu petrolul si gazele sale. Ar trebui o alta lege, care sa largeasca lista de poluatori, ceea ce nu o sa vedeti.
    De ce vor unii sa se faca de ras si sa isi piarda credibilitatea, nu stiu.

  2. Renumele PRAHOVENILOR este de GĂZARI !
    OARE DE CE ?!
    Ploiestiul si comunele limitrofe, precum BUCOVUL , „beneficiaza ” zi si noapte de aceasta poluare teribila ! CEREM SA BENEFICIEM SI DE DREPTUL LEGAL CUVENIT , CA URMARE A ACESTEI DAUNE GRAVE ASUPRA SANATATII .

  3. Foarte buna inițiativa. De ce stimați parlamentari de Prahova nu a-ți luat inițiativa? După cum observ simte-ți leneși, căutați propriile interese nu va pasa mirosul de sulf.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău