Peste 70.000 de euro pentru barierele de la Hale și Piețe. Scandal în Consiliul Local Ploiești – VIDEO

0

Rectificarea de buget de la SC Hale și Piețe ar fi trebuit să includă suplimentarea sumelor cu fondurile alocate de la bugetul de stat pentru angajații care s-au aflat, pe perioada stării de urgență, în șomaj tehnic. Proiectul a fost însă prorogat, după ce au apărut divergențe legate de suma prevăzută pentru achiziționarea unor noi bariere pentru Piața Centrală, valoarea acestora fiind estimată la peste 70.000 de euro.

Disputa în Consiliul Local Ploiești a plecat de la sumele prevăzute în lista de investiții, pentru achiziționarea barierelor de la SC Hale Și Piețe: 365.000 de lei.

Consilierul local (PNL), George Popa, a considerat suma mult prea mare, propunerea fiind de prorogare a proiectului, pentru o mai bună fundamentare.

În schimb, consilierul local Paul Palaș (ALDE) a susținut că neaprobarea proiectului ar afecta salariații care au fost în șomaj tehnic, acesta susținând că propunerea de alocare a sumei pentru bariere se justifică prin faptul că există intenția de achiziționare a unui sistem de bariere care va permite inclusiv plata pentru parcare.

„Un sistem de bariere care să elimine complet contactul uman, astfel încât să elimine și posibilele furturi, costă”, a susținut Paul Palaș.

„O barieră este 10.000 de RON”, a anunțat consilierul local (PSD) Ștefan Dănescu, care i-a cerut consilierului Paul Palaș să nu condiționeze alocarea banilor pentru șomajul tehnic, de achiziționarea barierelor.

Cum cererea nu a fost luată în calcul, la vot a fost supusă prorogarea proiectului, care a fost votată cu 17 voturi pentru, patru voturi împotrivă și patru abțineri.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău