Primarul din Gornet Cricov, izolat după ce a avut două cazuri de Covid în familie. Atribuțiile, preluate de consilierul personal – UPDATE

0

Primarul comunei Gornet Cricov, Ion Călin, este izolat, după ce în familia sa au fost confirmate două cazuri Covid – 19. Pentru că nu există viceprimar, pe durata izolării atribuțiile edilului au fost preluate de consilierul personal.

UPDATE – Revenim cu precizarea că, primarul comunei Gornet Cricov s-a izolat la o locație comunicată către DSP, nu cum s-a precizat inițial, dintr-o eroare de redactare, că ar fi izolat la domiciliu.

Absența de la primărie a edilului din Gornet Cricov ne-a fost semnalată de un cititor al Observatorulph.ro, care a reclamat faptul că, după ce în familia edilului au fost confirmate două cazuri Covid-19, pe durata izolării, edilul și-a delegat atribuțiile consilierului personal.

Contactat telefonic, primarul comunei Gornet Cricov, Ion Călin, a susținut că imediat după confirmarea celor două cazuri din familie sa a respectat măsurile care se impun în această situație, confirmând totodată faptul că și-a delegat atribuțiile consilierului personal.

„Sunt în izolare. Eu am făcut testul și este negativ. Într-adevăr, pe durata izolării, atribuțiile au fost delegate consilierului personal. A fost emisă o astfel de dispoziție, însă trebuie să precizez că aceasta a fost contrasemnată de secretarul comunei. Avem Compartiment Juridic în cadrul Primăriei, care verifică legalitatea. Mai mult, dispoziția a fost transmisă și la Prefectura Prahova. Localitatea nu are, într-adevăr viceprimar, pentru că acesta a fost declarat incompatibil. Proiectul privind numirea unui nou viceprimar ar fi trebuit să fie elaborat de Consiliu Local. Absența unui viceprimar ar trebui privită, însă, și din punctul de vedere al economiei făcute la bugetul local”, a precizat Ion Călin, edilul comunei, care a precizat că s-a izolat la o locație pe care a transmis-o la DSP..

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău