Facilități fiscale pentru cei afectați de criza generată de Covid, la Ploiești. Reducere de 25% pentru clădirile nerezidențiale

0

Aleșii locali au aprobat, miercuri, hotărârea prin care persoanele fizice și juridice din Ploiești vor beneficia de reducerea impozitelor pentru clădirile nerezidențiale cu 25%, dacă fac dovada că au fost nevoiți, pe perioada stării de urgență, să-și închidă activitatea.

Facilitatea se acordă dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență, ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să-și întrerupă total activitatea economică sau dețin certificatul pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri din care reiese întreruperea parțială a activității economice.

Totodată, hotărârea mai prevede scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri datorate de către concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosință a unei clădiri publice sau privată a statului ori a unităților administrativ – teritoriale, dacă utilizatorii clădirii au fost nevoiți, pe perioadă stării de urgență, să-și întrerupă total activitatea.

Proprietarii clădirilor au obligația să depună la Serviciul Public Finanțe Locale, până pe 15 septembrie 2020, o cerere de reducere a impozitului, însoțită de o declarație pe proprie răspundere.

Momentan, administrația locală nu a estimat cam care ar urma să fie efortul financiar, din bugetul local, ca urmare a acestei facilități fiscale.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău