Poluare în Ploiești. Creșteri la indicatorul benzen la două stații de monitorizare din oraș

2

Pe timp de caniculă, când disconfortul este ridicat, poluarea reprezintă cu atât mai mult un factor care îngreunează respirația. La Ploiești, pe lista stațiilor de monitorizare a calității aerului unde s-au înregistrat depășiri la indicatorul benzen figurează, mai nou, PH1 și PH5.

Vara a fost marcată în ultimele zile de temperaturi care au atins peste 37 – 38 de grade Celsius, iar disconfortul termic a fost ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) s-a situat în jurul pragului critic de 80 de unități.

Prin urmare este explicabil faptul că, la orele prânzului, aerul a devenit irespirabil. La Ploiești, a mai existat un factor care s-a suprapus peste tabloul de ansamblu.

Pe lista stațiilor de monitorizare a calității aerului unde s-au înregistrat depășiri la indicatorul benzen figurează, mai nou, PH1 și PH5.

Sâmbătă, 1 august, la ora 19.00 și la ora 20.00, la stația de monitorizare PH1, amplasată chiar în apropiere de sediul APM Prahova, pentru indicatorul benzen a fost raportată o concentrație de 7,30 ug/m3, respectiv 7,37 ug/m3 față de valoarea limită anuală pentru protecția sănătății umane de 5 ug/m3.

Valori ridicate s-au înregistrat și în stația PH5 (Bulevardul București), duminică, la ora 01.00, când pentru indicatorul benzen a fost raportată o concentrație de 6,15 ug/m3.

Potrivit calitateaer.ro „90% din cantitatea de benzen în aerul ambiental provine din traficul rutier. Restul de 10% provine din evaporarea combustibilului la stocarea și distribuția acestuia”.

Culmea este că valori mari au existat la ore în care traficul rutier nu este aglomerat.

Reamintim faptul că, potrivit sursei citate, benzenul este „o substanță cancerigenă, încadrată în clasa A1 de toxicitate”, care „produce efecte dăunătoare asupra sistemului nervos central”.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

2 COMENTARII

  1. Buna ziua, ieri 02.08.2020, ora 11,00, mirosea a benzen chiar si in parc la Sala Sporturilor. Nu este adevarat ca traficul este de vina, deoarece era chiar redus in tot orasul. Alta este sursa poluarii si nimeni nu vrea s-o identifice si sa ia masuri.

  2. Asa,si care i treaba? Noi ne vaitam iar ei isi fac de cap pentru ca sunt mana n mana. Daca stam si doar ne vaicarim n o sa se schimbe nimic,asa ca somn usor ploiesteni ca poluarea ucide incet si sigur.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău