Consiliul Județean Prahova vrea să preia Casa Căsătoriilor din Ploiești și să o transforme în Muzeul „Ion Luca Caragiale”

3

Clădirea în care funcționează Muzeul „I.L. Caragiale” a fost revendicat de către fosta proprietară. Autoritățile județene au luat serios în calcul achiziționarea clădirii în care a funcționat Casă Căsătoriei din Ploiești, pentru transformarea acesteia în muzeu.

O comisie specială a Consiliului Județean Prahova va analiza oportunitatea de achiziționarea a clădirii Casei Căsătoriei din Ploiești, situată pe Bulevardul Independenței.

După ce clădirea în care a funcționat Casa Căsătoriei a fost retrocedată proprietarilor de drept, atât Primăria Ploiești, cât și Consiliul Județean Prahova au încercat să achiziționeze imobilul considerat o clădire emblematică a Ploieștiului. Toate demersurile au fost însă fără sorț de izbândă ca urmare a prețului considerat mult prea mare.

Cu o suprafață de peste 900 de metri pătrați, dintre care peste 700 sunt locuibili, imobilul
situat în strada Bulevardul Independenței nr. 15, ar putea deveni Muzeul „Ion Luca Caragiale”, având în vedere că imobilul în care acesta a funcționat a fost la rândul lui retrocedat. Cel puțin așa speră Consiliul Județean Prahova, care a propus înființarea unei comisii speciale care să analizeze această oportunitate.

Fosta clădire în care a funcționat, timp de mai bine de 40 de ani, Casa Căsătorilor are peste 30 de camere. Edificiul, a fost proprietatea lui Radu Stanian, fostul primar al Ploieștiului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

3 COMENTARII

    • Daca pui problema astfel, nu e spatiu de parcare nici pentru Muzeul Ceasului. Macar de s-ar strange atati vizitatori, cat sa nu incapa! Cladirea trebuie salvata si restaurata.

  1. Ar fi perfectă pentru muzeu. Nu se poate salva cu fonduri europene? Fiți mai determinați și mai implicați, decidenți locali! O astfel de atitudine așteaptă ploieștenii!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău