Masca devine obligatorie, de la 1 august, în spațiile deschise, în Prahova. Ce amenzi riști dacă nu respecți măsura

0

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a aprobat hotărârea prin care se instituie obligativitatea purtării măștii în spații deschise. Măsura se aplică, în anumite intervale orare, în zonele aglomerate. Nepurtarea măștii poate atrage, însă, sancțiuni de până la 2.500 de lei.

Decizia a fost luată, potrivit reprezentanților Prefecturii Prahova, pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și îi vizează pe toți cei care locuiesc și/sau circulă pe teritoriul județului.

Potrivit hotărârii aprobate, de la 1 august, începând cu ora 07.00, purtarea măștii, astfel încât să acopere nasul și gura, va fi obligatorie, în spații publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 și 15.00-23.00. Exceptați de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Spațiile și intervalele orare au fost stabilite, la propunerea Direcției de Sănătate Publică, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane între orele și în locurile unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară, conform legii.

Potrivit IJP Prahova, în conformitate cu Legea 55/2020, art. 66 lit. a, nepurtarea măștii se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 – 2500 de lei.

Reamintim faptul că rămân în vigoare prevederile prin care masca de protecție este obligatorie în spațiile publice închise.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău