FOTO-Ziua Imnului Național, sărbătorită la Ploiești

1

Ziua Imnului Național a fost marcată miercuri dimineața la Ploiești, în zona pietonală din fața Consiliului Județean Prahova.

Ziua imnului naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998, care prevede că această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Tot în anul 1998, în cadrul manifestărilor prilejuite de împlinirea unui secol şi jumătate de la Revoluţia română din anul 1848, Banca Naţională a României (BNR) a pus în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 29 iulie 1998, Zi a imnului naţional, simbol al unităţii Revoluţiei române din anul 1848, două monede din aur cu valori nominale de 500 lei şi 1.000 lei, dedicate acestei aniversări, potrivit Circularei nr. 12/1998 emise de BNR.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Degeaba ne spune imnul sa ne desteptam ca fraierimea tot fraiera a ramas,vorbeste doar la gura ulitei,adica degeaba ca raman doar vorbele de cei care ne mint,fura si pacalesc isi fac de cap. Somn usor romani.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău