Lista localităților din Prahova care vor primi bani pentru calamități

Fondurile de la bugetul de stat ar urma să fie destinate pentru lucrări de reparații și consolidări pentru infrastructura afectată de fenomenele meteo și hidro periculoase.

Ședința Comitetului pentru Situații de Urgență (CJSU) Prahova a fost convocată, joi, prin sistemul audioconferință, pe ordinea de zi figurând propunerea privind solicitarea unor sume din fondul de intervenție aflat la dispoziția Executivului, prevăzut în bugetul de stat, pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în județul Prahova, în luna iunie 2020.

„În acest proiect au fost prinse nouă unități administrativ-teritoriale și Consiliul Județean Prahova, cu mai multe lucrări de reparații, consolidări și refaceri în infrastructura afectată de fenomene meteo și hidro periculoase. Valoarea totală a sumelor solicitate pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în județul Prahova, în perioada amintită mai sus, este de 64,802 mii lei”, a anunțat Prefectura Prahova.

Pe lista localităților care ar urma să fie beneficiare figurează Ariceștii Zeletin, Cornu, Gornet, Iordăcheanu, Poiana Câmpina, Gura Vadului, Posești, Telega și Valea Doftanei.

„De asemenea, în listă este cuprinsă și comuna Lapoș, însă, în acest caz, banii vor fi gestionați de CJ Prahova, fiind vorba despre lucrări aflate în administrarea instituției județene. Calamitățile naturale au afectat drumuri comunale și județene, poduri și podețe, bazine de alimentare cu apă, apărări de mal ale unor cursuri de apă etc”, a precizat Prefectura Prahova.

Pe ordinea de zi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-au mai aflat:

  • stabilirea măsurilor de competență și identificarea de soluții pentru evitarea risipei alimentare provocată de produsele achiziționate în cadrul Programului pentru școli al Uniunii Europene (în contextul economic creat de pandemia COVID-19);
  • analiza acțiunii de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele în localități;
  • aprobarea Raportului de Sinteză privind evaluarea pagubelor la culturile agricole afectate de seceta pedologică prelungită;
  • stabilirea unui termen pentru Comitetele Locale pentru Situații de Urgență în vederea elaborării/actualizării planurilor de evacuare ale localităților.
Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596