Ședința pentru majorarea tarifelor la salubritate în Ploiești și în alte 34 de de localități din Prahova a fost amânată – VIDEO

Primarii din 35 de localități din Prahova au fost convocați, joi, la o nouă ședință cu privire la majorarea tarifelor de salubritate, ca urmare a introducerii taxei de rampă. Pe motiv că în sală erau prea puțini edili ședința a fost amânată.

Pentru a doua oară în această lună, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor” a convocat ședința Adunării Generale, pe ordinea de zi figurând proiectul privind introducerea în tarif a taxei de rampă.

Citește și: Tarife pentru gunoi majorate în Ploiești și în alte 34 de localități din Prahova – propunere

Cum la ședință nu au participat cel puțin jumătate din primarii convocați, ședința s-a amânat, urmând să fie convocată săptămâna viitoare.

„Părerea noastră este că ar fi bine ca această aprobare să o dea măcar majoritatea simplă a celor care fac parte din această zonă”, a precizat Adrian Dumitru, primarul localității Blejoi, care a propus amânarea ședinței. Aceasta ar urma să aibă loc săptămâna viitoare.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor” a anunțat că până acum au fost aprobate, la nivelul zonei de operare 2 – 6, 15 hotărâri de Consiliu Local prin care primarii au fost împuterniciți să voteze introducerea în tarif a taxei de rampă, iar în cazul a trei hotărâri, prin vot, s-a respins o astfel de propunere.

Dacă proiectul va fi aprobat acesta ar urma să se aplice la nivelul zonei de operare 2 – 6, respectiv în Ploiești și în alte 34 de localități din Prahova.

În mediul rural, la tarif ar urma să se adauge 0,60 de lei/persoană/lună, în timp ce în mediul urban tariful ar urma să fie majorat cu 1 leu/persoană/lună.

Citește și: În timp ce autoritățile se ceartă în Ploiești pe tema majorării tarifului pentru salubritate…

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596