Condiții de acordare a voucherelor de vacanță, în 2020, la Primăria Ploiești

0

Voucherele de vacanță vor fi acordate angajaților din Primăria Ploiești pe suport electronic și vor avea valoarea, la fel ca și anul trecut, de 1.450 de lei.

Angajații din Primăria Ploiești nu și-au primit încă voucherele de vacanță. Regulamentul pentru acordarea acestui drept a fost aprobat de abia la finele lunii iunie.

Potrivit noului regulament aprobat, „pentru personalul angajat din cadrul Primăriei Municipiului Ploiești se acordă, vouchere de vacanță pe suport electronic, în limita sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul aprobat”.

Regulamentul mai prevede că voucherele de vacanţă nu se acordă persoanelor care ocupă funcții de demnitate publică, alese sau numite.

Potrivit dispoziției emise în acest sens se va percepe impozit pe venit 10% din valoarea voucherelor de vacanță, în luna în care acestea sunt acordate.

Precizări cu privire la acordare:

  • În cazul cumulului de funcții, voucherele de vacanță se acordă de către angajatorul unde salariatul are funcția de bază
  • Salariații care în anul 2020 sunt angajați în cadrul Primăriei Ploiești, prin transfer de la alte instituţii/unităţi publice, beneficiază de vouchere de  vacanţă dacă declară pe propria răspundere că instituţia/unitatea de unde s-au transferat nu a acordat acest drept sau a beneficiat dar, la lichidare, l-a restituit integral fiind neutilizat.
  • Voucherele de vacanţă se acordă personalului din cadrul Primăriei Municipiului Ploiești, proporțional cu perioada de exercitare a raportului de serviciu sau durata contractului de muncă în anul 2020 exprimată în zile calendaristice.
  • Stabilirea cuantumului pentru acordarea voucherelor de vacanță pe suport electronic pentru persoanele care nu sunt salariați tot anul 2020 se face prin împărțirea 1450 lei la 366 zile calendaristice în anul 2020 și înmulțirea cu numărul de zile calendaristice lucrate cu rotunjire la 0.50.

În ce condiții nu se acordă voucherele:

 • Nu se acordă salariaților aflați în concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv până la 3 ani în cazul copilului cu handicap.
 • Nu se acordă pentru salariații aflați în concediu fără plată.
 • Nu se acordă pentru salariații care au activitatea suspendată.
*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău