Tarife mai mari la gunoi în 50 de localități din Prahova, dacă deșeurile nu sunt colectate selectiv

0

Cu votul a 23 de primari și cu trei abțineri, miercuri, au fost aprobate tarife diferențiate pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere în 50 de localități din Prahova.

Ședința Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitare „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova” a avut loc, miercuri, la Sala Europa a Palatului Administrativ și a vizat aprobarea tarifelor diferențiate pentru colectarea și transportul deșeurilor pentru localitățile din zona de est a județului (zona 3 – 4- 5), în care intră și orașele Vălenii de Munte și Urlați. La ședință, din totalul de 50 de aleși invitați au participat numai 26 de primari.

Noile tarife ar urma să fie mai mari în cazul în care nu are loc selectarea deșeurilor (PET-uri, sticlă, carton, metal și rezidual), obligația operatorului fiind să pună la dispoziția abonaților saci pentru realizarea colectării.

Cum prima ședință pe această temă a fost lipsită de cvorum, noile tarifele au fost aprobate cu majoritate simplă la vot. Astfel, 23 de primari au votat pentru, iar alți trei s-au abținut.

Noile tarife vor intra în vigoare după semnarea actelor adiționale. Pentru mediul rural, pentru abonații care colectează deșeuri amestecate tariful va fi de 8,78 lei/persoană/lună față de 6,44 de lei/persoană/lună cât este în prezent, iar pentru colectarea și transport deșeurilor reziduale și biodeșeuri tariful va fi de 6, 24 lei/persoană/lună.

Pentru mediul urban – tariful pentru deșeuri amestecate va fi 14, 54 lei/persoană/lună față de 8,27 de lei/persoană/lună, iar pentru colectare și transport deșeuri reziduale și biodeșeuri va fi de 8,63 lei/persoană/lună.

Lista localităților unde au fost aprobate noile tarife diferențiate:

Zona 3 (Drăgănești): Balta Doamnei, Boldești Grădiștea, Ciorani, Drăgănești, Dumbrava, Fulga, Gherghița, Râfov, Sălciile.

Zona 4 (Urlați): Urlați, Albești Paleologu, Baba Ana, Călugăreni, Ceptura, Colceag, Fântânele, Gornet Cricov, Gura Vadului, Iordăcheanu, Jugureni, Lapoș, Plopu, Sângeru, Tătaru, Tomșani, Vadu Săpat, Valea Călugărească.

Zona 5 (Vălenii de Munte): Vălenii de Munte, Ariceștii Zeletin, Apostolache, Bălțești, Bătrâni, Starchiojd, Cărbunești, Cerașu, Drajna, Chiojdeanca, Gornet, Gura Vitioarei, Izvoarele, Măgurele, Măneciu, Păcureți, Posești, Predeal Sărari, Salcia, Șoimari, Surani, Teișani.

La Ploiești, precum și în alte 35 de localități (zona 2 – 6) tarifele diferențiate pentru colectare deșeurilor au fost aprobate încă de anul trecut (9,5 lei/persoană/lună – tarife percepute în cazul colectării selective a deșeurilor)/ 13,22 lei/persoană/lună-tarif perceput în cazul în care nu se colectează selectiv). În discuție va intra, însă o nouă majorare a tarifului cu 0,6 lei (mediul rural) – 1 leu/persoană/lună (mediul urban) ca urmare a introducerii taxei de rampă.

Tarife diferențiate aprobate în zona 3 – 4 – 5


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău