Acuzații în Consiliul Local Ploiești, pe tema majorării tarifelor la salubritate- VIDEO

0

Aleșii locali din Ploiești au fost convocați, luni, la o nouă ședință, pe ordinea de zi figurând și un proiect legat de împuternicirea primarului Adrian Dobre pentru votul care ar urma să aibă loc cu privire la propunerea de majorare a tarifelor pentru activitatea de colectare și transport deșeuri, prin introducerea taxei de rampă.

Subiectul legat de majorarea tarifelor la salubritate, prin introducerea taxei de rampă, la nivelul municipiului Ploiești și a altor 35 de localități din Prahova, ar urma să se afle pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitare „Parteneriatul de Management al Deșeurilor” Prahova, care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare.

Citește și: Tarife pentru gunoi majorate în Ploiești și în alte 35 de localități din Prahova – propunere

Aleșii liberali au cerut ca primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, să fie împuternicit de Consiliul Local să nu voteze introducerea taxei de rampă în tariful de salubritate, în cadrul  ședinței Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriat pentru Managementul Deșeurilor” Prahova.

„Consider, și am discutat cu colegii mei, că nu este oportun să se facă aceste majorări de tarife sub nicio formă, mai ales în condițiile în care nu există acea infrastructură și nici RASP-ul, cum îmi aduc bine aminte, trebuia să facă niște informări în Consiliul Local, în momentul în care operatorul punea la dispoziție această infrastructură”, a susținut consilierul PNL Gheorghe Popa.

La rândul său, consilierul local PNL, Valentin Marcu, a propus un amendament prin care primarul să fie împuternicit să voteze împotriva modificării tarifelor pentru activitatea de colectare și transport deșeuri.

În schimb, aleșii locali PSD au susținut să rămână la latitudinea primarului Dobre cum anume va vota proiectul legat de modificarea tarifelor.

Cum la vot a trecut amendamentul propus de consilierii social-democrați, propunerea liberalilor nu a mai fost supusă spre aprobare.

Replicile în Consiliul Local pro și contra nu au întârziat să apară.

Discuțiile cu privire la proiectul privind introducerea taxei de rampă în tarif ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, la ședința Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriat pentru Managementul Deșeurilor Prahova, când toți primarii din 36 de localități din Prahova, inclusiv din Ploiești, ar urma să-și exercite un vot pe un astfel de subiect.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău