Angajări la Primăria Ploiești, după perioada de stare de alertă. Discuții aprinse în Consiliul Local – VIDEO

0

Primăria Ploiești se pregătește să facă noi angajări, de data aceasta fiind invocate proiectele cu finanțare europeană care ar urma să fie implementate la nivelul municipiului. Aleșii liberali au fost primii care au anunțat că nu sunt de acord cu o astfel de propunere, în contextul în care, în urmă cu câteva luni, municipalitatea se plângea că nu are bani pentru achitarea ratelor la bănci.

Proiectul legat de viitoarele angajări care ar urma să fie făcute la Primăria Ploiești a trezit numeroase comentarii din partea consilierilor liberali.

Proiectul aflat, luni, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești a vizat scoaterea la concurs a 10 posturi vacante la nivelul Primăriei.

Primul care a criticat o astfel de propunere a fost consilierul local Gheorghe Sîrbu, care a invocat și prevederea potrivit căreia, pe perioada stării de alertă, scoaterea posturilor la concurs a fost suspendată.

„Acum două luni, domnul primar a venit în fața noastră și ne-a propus amânarea ratelor la bănci că nu avem bani. De acord. Acum vine în fața noastră să angajeze opt oameni noi și să scoată două posturi la concurs”, a susținut Sîrbu, care a cerut lămuriri conducerii Direcției Relații Internaționale din cadrul Primăriei Ploiești.

Explicația șefului Direcției Relații Internaționale a fost că la această dată sunt în implementare 23 de contracte de finanțare europeană, alte șase contracte sunt la semnat, iar alte două proiecte sunt în evaluare.

La rândul său, secretarul municipiului Ploiești a explicat, ulterior, că posturile vor fi scoase la concurs după ce va trece perioada stării de alertă.

Proiectul a fost aprobat cu 16 voturi „DA” și 10 voturi „NU”, cei care s-au opus fiind consilierii locali PNL.

Reamintim faptul că, pe perioada stării de alertă, a fost suspendată procedura de scoatere la concurs a posturilor vacante.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău