Scandal în Consiliul Local Ploiești pe tema tarifelor practicate de SGU pentru indicatoare și pentru marcajele rutiere. Proiectul a fost prorogat – VIDEO

0

Proiectul de hotărâre privind viitoarele tarife practicate de SGU pentru montarea de indicatoare și efectuarea de marcaje rutiere s-a aflat, luni, pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploiești. Liberalii au susținut că prețurile sunt mai mari față de cele practicate în trecut la Ploiești. Într-un final, proiectul de hotărâre a fost prorogat pentru o mai bună fundamentare.

Conform contractului de delegare, SC SGU Ploiești, societate aflată în subordinea Consiliului Local Ploiești, trebuie să execute marcajele rutiere și să amplaseze și indicatoarele rutiere.

După mai multe luni de dezbateri, pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploiești, s-a aflat un proiect privind tarifele care ar urma să fie practicate de SGU pentru o astfel de activitate, fondurile urmând să fie acordate din bugetul local.

Discuțiile în Consiliul Local s-au aprins în momentul în care aleșii locali liberali au solicitat un punct de vedere cu privire la tarifele propuse, aceștia invocând faptul că prețurile propuse sunt mai mari față de cele practicate în trecut.

„Avem, în mod normal, 40.000 de mp de marcaje. Nu se fac 40.000… Se fac 20.000 – 30.000. De la axa Hipodrom până la ieșirea de Nord a Orașului sunt 15.000 m. Înmulțit cu 45 lei și vedeți unde ieșim. Noi am analizat și prețurile sunt cam mari”, a susținut consilierul local PNL Iulian Bolocan, care a anunțat că grupul PNL nu este de acord cu o astfel de propunere.

Proiectul a fost prorogat, la propunerea viceprimarului Cristian Ganea, după ce au fost constate mai multe deficiențe.

Potrivit formei propuse, tariful pentru un indicator rutier în formă octogonală era de 136,85 de lei, inclusiv TVA, în timp ce pentru un indicator în formă pătrată era de 107, 10 lei (cu TVA).

Pentru marcaje au fost propuse mai multe tarife. Astfel pentru „marcajul rutier termoplastic”, tariful propus era de 131,36 lei/mp, pentru „marcajul rutier preformat” de 295,26/mp, iar pentru „marcajul cu vopsea convențională culoare alb, galben sau roșu” era de 45,99/mp.

Acesta nu a fost însă singurul proiect pentru care spiritele s-au aprins la ședința Consiliului Local Ploiești, principala nemulțumire fiind legată inclusiv de problemele apărute în timpul  procesului de votare.

.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău