Apel către Primărie, lansat de grupul de inițiativă Iubesc Ploieștii: Repuneți în funcțiune fântânile arteziene din oraș!

2

Grupul de inițiativă „Iubesc Ploieștii” a lansat un apel către autoritățile locale prin care solicită punerea în funcțiune a fântânilor arteziene ale orașului. Din totalul de 10 fântâni arteziene amplasate pe raza municipiului numai patru funcționează.

Cunoscut pentru activitatea de promovare a orașului, grupul de inițiativă „Iubesc Ploieștii” a lansat un nou apel către autorități.

„Într-un oraș modern, fântânile arteziene sunt o necesitate, având un rol important în înfrumusețarea urbei.

Fântânile arteziene elimină stresul, purifică aerul și nu favorizează apariția larvelor de țânțari sau a algelor urât mirositoare.

La finalul primei luni de vară, când temperaturile zilnice depășesc 30°C și Ploieștiul se topește de căldură, echipa noastră a verificat starea tehnică a tuturor fântânilor din oraș.
🤬 Rezultatul? Dezamăgitor! Doar patru din cele 10 fântâni arteziene din oraș funcționează total sau parțial, exclusiv în zona centrală! Din păcate, așa cum se vede în galeria foto, nici una dintre fântânile amplasate în cartierele ploieștene nu este pornită!

🚨 Pentru că sănătatea ploieștenilor ar trebui să fie pe primul loc pentru autoritățile locale, facem apel la Primaria Ploiesti și SGU Ploiești pentru a repune în funcțiune fântânile arteziene din oraș cât mai curând posibil! Este de neacceptat această situație, într-un municipiu cu pretenții ca Ploieștiul!”, se arată în postarea „Iubesc Ploieștii”, publicată pe pagina de Facebook (Vezi AICI)

Contactat telefonic, directorul SGU Ploiești, Alin Dănilă, a susținut că unele fântâni necesită reparații.

„Unul dintre motive ar fi că se dă drumul la fântâni după 1 iulie, iar al doilea motiv este că acestea necesită o serie de investiții pentru reabilitare. Pentru o serie de fântâni arteziene este necesară înlocuirea pompelor și a altor elemente. De astăzi, vor funcționa cișmelele de apă din parcuri și din celelalte locuri de pe domeniul public unde acestea sunt amplasate”, a declarat Alin Dănilă, directoru SGU Ploiești.

Foto – sursă:  Facebook – Iubesc Ploieștii

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

2 COMENTARII

  1. Ce sa faca javrele astea de la conducere cand pe ei nu i intereseaza decat bunastarea si buzunarul lor? Restul este obositor pentru ei mai ales daca trebuie sa gandeasca la bunastarea orasului si a locuitorilor. Nu vedeti ca de cand e acest primar zero nu s a facut nimic in oras,ba mai mult rau a facut cu marirea preturilor la utilitati si transport public.

  2. Mai trebuie specificat ca nu sunt repuse in functiune nici cismelele stradale si dozatorele cunoscute Casuta cu Apa Rece din apropierea pietelor.Acestea trebuie mentinute permanent in functiune.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău