Până nu moare cineva, nu se face nimic! Un pod din Matița, județul Prahova, reprezintă un adevărat pericol public (FOTO)

0

Matița este un sat al comunei prahovene Păcureți. O zonă nu foarte bogată, dar care ar putea avea un pod care să nu pună viețile oamenilor în pericol.

Deși suntem în anul 2020, sunt zone din Prahova care arată ca în Evul Mediu. Nepăsarea, incompetența și lipsa de responsabilitate pot face oricând victime.

Sunt comune care nu au bugete spectaculoase, dar care prin grija primarilor au ajuns să arate decent, să fie gospodărite. Se accesează finanțări europene, se apelează la sprijinul Consiliului Județean, uneori la sponsori.

S-a dovedit că atunci când primarii și consilieri vor, nu este imposibil. Și nu vorbim despre proiecte grandioase, ci despre lucrări nu foarte costisitoare, dar care asigură confortul și nu afectează integritatea oamenilor.

La polul opus se află exemplul din Matița, Prahova. Un localnic ne-a trimis câteva imagini, cu speranța că poate cineva se sinchisește, până nu e prea târziu. Omul spune că a pățit-o chiar el, încercând să circule pe acest pod pietonal:

”Toate scândurile sunt putrede. Una dintre ele s-a rupt cu mine și am reușit să mă sprijin în ultima clipă. Se putea întâmpla ceva grav. Suntem 10 familii care utilizăm acest pod, singura noastră legătură cu restul satului. În cazul în care plouă, apa ne rupe de lume…”

Solicităm pe această cale un punct de vedere din partea Primăriei Păcureți, care sperăm să vină până nu va fi prea târziu. Ne mulțumim și fără punct de vedere, dar cu podul reabilitat în regim de urgență…

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău