Primăria Drăgănești și mai multe persoane juridice, amendate, după ce oamenii s-au înghesuit la târgul din satul Meri

1

Imaginile postate pe o rețea de socializare cu târgul organizat în satul Meri, comuna Drăgănești, unde nu erau respectate măsurile minime de limitare a răspândirii Covid-19, nu au rămas fără efecte. Primăria Drăgănești și mai multe persoane juridice au fost sancționate.

UPDATE – Primăria Drăgănești a fost sancționată cu avertisment scris, pentru că târgul nu era organizat de administrația locală, iar patru persoanele juridice au primit amenzi, în valoare de 500 de lei fiecare.

Imaginile au fost publicate pe o rețea de socializare, după ce s-a constatat că nu sunt respectate măsurile instituite pe perioada stării de alertă.

Oamenii prezenți la târg s-au îngrămădit la cozi, uitând de faptul că, în continuare, suntem în plină pandemie de Covid-19 și că trebuie respectate anumite măsuri minime de distanțare socială și că sunt interzise evenimentele cu un număr mare de participanți.

„În urma apariției în spațiul public a unor imagini din care reiese faptul că într-o zonă din comuna Drăgănești, județul Prahova se află mai multe persoane care nu respectă regulile de distanțare socială și prevederile legale instituite în perioada stării de alertă, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova s-a autosesizat, în zonă fiind direcționate mai multe echipaje de polițiști și jandarmi”, a precizat IJP Prahova, care a anunțat că, în urma verificărilor, au fost aplicate mai multe sancțiuni contravenționale persoanelor juridice pentru încălcarea prevederilor legii nr.12/1990.

„Totodată, unitatea administrativ teritorială a comunei a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea prevederilor legii nr.55/2020. De asemenea, părinții copiilor care se aflau în spațiul de joacă au fost sfătuiți să părăsească zona și să respecte măsurile de protecție pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul covid 19”, se mai arată în comunicatul IJP Prahova.

Contactat telefonic, viceprimarul comunei Drăgănești, Victor Moiceanu, a precizat pentru Observatorulph.ro, înainte de control, că târgul din satul Meri nu este organizat de primărie și că în localitate există chiar interdicția pentru comerțul stradal. Mai mult, la nivelul Poliției Locale erau dispuse o serie de măsuri pentru limitarea accesului în târg. Totul însă inutil…

Citește și: Intervenție a jandarmilor la târgul de la Drăgănești. Cum nu se respectă starea de alertă în plină pandemie de Covid – 19 – VIDEO

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Daca intr o localiatate asa mica nu se respecta distanta sociala oare i oborul de la ploiesti unde pur si simplu se calca om pe om se redpecta ? De ce nu se inchid toate oborurile si pietele si sa ramana deschise doar magazinele mari ?₩

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău