DGASPC Prahova vrea să acceseze un milion de euro, pentru copiii care au părinții plecați în străinătate

0

„Nu suntem singuri acasă!” este unul dintre cele mai ample proiecte care se dorește a fi implementat în Prahova pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate, în cadrul unui program pilot finanțat cu fonduri europene. Numai în primul trimestru al acestui an, la nivelul județului Prahova, în evidențele DGASPC se aflau 3.831 de copii care aveau un părinte sau ambii părinți în străinătate.

Principalul obiectiv al unui astfel de proiect este creșterea participării la învățământul
ante-școlar și preșcolar, în special a grupurilor cu risc de părăsire timpurie a
școlii, dar și de asigurarea oportunităților egale pentru elevii aparținând grupurilor vulnerabile, cu accent pe elevii aparținând minorității romă și elevii din mediul
rural/comunitățile dezavantajate socio-economic, se arată într-un proiect de hotărâre care a ajuns în atenția consilierilor județeni.

Grupul țintă eligibil, în cadrul proiectul propus de DGASPC Prahova, sunt preșcolarii, elevii din învățământul primar (6 – 10 ani), gimnazial (11 – 14 ani) și secundar superior (14 – 16 ani).

Proiectul ar urma să includă inclusiv consilierea copiilor, precum și campanii de informare și conștientizare a părinților, specialiștilor, copiilor și publicului larg în ceea ce privește obligațiile legale care le revin părinților la plecarea din țară.

Valoarea eligibilă a proiectului este de un milion de euro, co-fianțarea obligatorie fiind de 2% din valoare eligibilă a proiectului.

„Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova este interesată să depună ca lider de parteneriat, o aplicație în cadrul acestui apel de proiecte (proiect mare) și consideră oportun un parteneriat cu Administrația Serviciilor Comunitare Ploiești, având în vedere că la nivelul municipiului Ploiești există un număr mare de copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate și au nevoie de servicii de suport educațional”, se precizează în raportul la proiectul de hotărâre care s-a aflat în dezbatere la ședința Consiliului Județean Prahova.

Potrivit datelor statistice, în primul trimestru al acestui an, în evidențele DGASPC Prahova se aflau 458 de copii care aveau ambii părinți plecați în străinătate, iar alți 2.873 de copii aveau un părinte plecat în străinătate, fiind înregistrați și 500 de copii care aveau părintele unic susținător al familiei monoparentale plecat în străinătate.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău