Nu vă panicați! Aceste imagini cu puternic impact emoțional nu sunt din Ploiești, dar sunt din România

1

Atipic pentru ceea ce înseamnă un articol de presă, cel de față se dorește un apel la calm, în cazul în care vă apucă vreo stare de nervi însoțită de palpitații. Nu uitați, nu e o plăcere să ajungeți la spital în această perioadă.

După ce am văzut imaginile, pe care avem un car de nervi, prezentându-vi-le și dumneavoastră, ne-am gândit să vă avertizăm asupra unui posibil impact emoțional.

Mai bine să vă spunem adevărul, decât să vă lăsăm pradă fie speranțelor deșarte, fie falselor iluzii că ar putea fi din Ploiești. Nu sunt nici din Berlin, Paris, Londra sau oricare altă metropolă europeană. Sunt din… Cluj Napoca.

Și nu sunt schițele grafice ale vreunui proiect grandios, așa cum ați văzut că arăta pe hârtie, acum 4 ani, în campanie, noul Spital Județean de Urgență Ploiești, proiect care a beneficiat de o necreștinească întrerupere de sarcină, ceea ce a dus la imposibilitatea nașterii lui.

Am găsit imaginile pe net, în postarea domnului Mihai Coteț. Domnia sa spune următoarele:

”Strada, lărgită la profilul de 16 m, prezintă astăzi următoarele caracteristici:
– 3 benzi de circulație
– 2 benzi de biciclete la nivelul părții carosabile cu lățime de 1,5 m fiecare
– trotuare pe ambele părți cu o lățime de 1,90 m
– sens giratoriu cu spațiu verde și sistem de irigații
– 2 rețele de canalizare pentru scurgerea apelor pluviale
– rețelele aeriene (firele pentru alimentarea cu energie electrică și pentru rețelele de telecomunicații) au fost introduse în subteran
– au fost deviate și redimensionate rețelele subterane pentru apă și gaz.

Dimensiunea verde a orașului reprezintă o direcție clară de dezvoltare a orașului pentru municipalitate. Pe strada Bună Ziua au fost plantați 64 de copaci, urmând ca în toamnă să continue acțiunea de plantare. De asemenea, stațiile pentru transportul în comun sunt dotate cu copertine verzi (gazon).

Valoarea totală a lucrărilor este de 19.758.582,25 lei + TVA. Pentru realizarea acestui proiect, Primăria a realizat proceduri de expropriere pentru 64 de proprietăți private pe o suprafață de 2.576 mp, în valoare de 1.337.310 lei.” 

Rețineți… aproape 20 de milioane de lei pentru ceea ce vedeți la Cluj. În schimb, la Ploiești, cu ”doar” 80 de milioane, se va amenaja o… autogară, denumită ”terminal multimodal”, în aproapierea Spitalului Județean de Urgență. Detalii AICI. Comparând totuși imaginile și valorile, putem spune că Ploieștiul este TERMINAT multimodal.

În final, după ce vă lăsăm să vă umpleți și dvs. de nervi, văzând aceste imagini, am adăugat și una din ombilicul Ploieștiului, în fapt chiar ombilicul torsionat al fătului numit ”Ploiești – oraș civilizat”, un proiect născut mort.

Foto – Cluj Napoca

… și una din Ploiești

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

1 COMENTARIU

  1. E mai frumos în Ploiești! Ce!? Aia e culoare? Cyan-ul ăla? Rușine! Chiar eu am trasat linia asta de pe Bulevardul Castanilor, beat, cu ochii închiși și întins pe un pat cu mâna cu pensulă în jos. Eu zic că a ieșit prea bine domnilor!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău