Procedura în starea de alertă pentru permisele auto suspendate și cererile de restituire a documentelor reținute de polițiști

0

Pe toată perioada stării de alertă, cei cu permisul suspendat îl pot preda polițiștilor și prin poștă ori servicii de curierat, potrivit  OUG 83/2020. De asemenea, la fel se pot transmite și cererile de restituire a actelor ori plăcuțelor de înmatriculare reținute de poliția rutieră.

Astfel, șoferii care trebuie să predea permisul de conducere unității de poliție din localitatea de domiciliu o pot face de-acum și prin poștă sau servicii de curierat, cu aviz de primire.

Cei care vor să transmită autorităților cereri pentru restituirea documentelor sau a plăcuțelor de înmatriculare reținute de poliția rutieră pot folosi, pe lângă cele două metode, respectiv poștă sau curier, și faxul ori e-mailul pentru a face acest lucru.

Apoi, la prezentarea dovezii încetării motivului pentru care documentul a fost reținut, cei ce fac aceste solicitări vor primi documentele sau plăcuțele de înmatriculare la adresa de corespondență precizată în cererea făcută anterior.

Citește articolul integral pe avocatnet.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău